Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко відвідав у лікарні підлітків, які постраждали від вибуху у 87 запорізькій школі

23 листопада 2012 - 16:46

Сьогодні в ЗОШ № 87 м. Запоріжжя сталася надзвичайна подія. Двоє підлітків 1998 року народження, які є учнями 8 класу, перебуваючи у шкільній роздягальні, вирішили «проекспериментувати». Запустивши в отвір скляного теплоблоку газ із запальнички, «експериментатори» перевірили блакитне паливо на горіння. Внаслідок цього стався вибух. На щастя, підлітки отримали травми середньої тяжкості та були госпіталізовані в обласну дитячу лікарню.

Хлопців, які нині перебувають під наглядом лікарів, відвідав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Очільник області поспілкувався з юнаками, розпитав про подробиці події та про стан їх здоров’я. Як з’ясувалося, почувають себе хлопці добре, але дуже хвилюються за свою подальшу долю. Адже подібні «експерименти» можуть мати доволі серйозні наслідки. Олександр Пеклушенко заспокоїв хлопців та порадив у подальшому більш свідомо та по-дорослому ставитися до своєї поведінки.

- Це життя. Я сам був дитиною, тому дуже добре вас розумію. Все, що відбувається у нас у житті - це як попередження, покарання, або подяка, надані нам Богом. Сурового покарання за ваш вчинок не буде – я вас запевняю. Але ви маєте розцінювати цю подію, як попередження. А також маєте подякувати Богу, що все закінчилося добре, - зазначив Олександр Пеклушенко, спілкуючись з хлопцями.

Голова облдержадміністрації порадив хлопцям поспілкуватися з лікарняним психологом, а також, аби заспокоїти їх зателефонував начальнику міського відділу ГУМВС України у Запорізькі області Віктору Калашнику з проханням поставитися до хлопчачої витівки лояльно.

- Я кожний день, як керівник регіону, стикаюсь з надзвичайними ситуаціями чи подіями. Але коли вони торкаються дітей, переймаюся особливо. Я задоволений тим, як усі служби відреагували на подію у 87 школі. Крім того, вважаю, що хлопці не заслуговують на суворе покарання. Вони стали заручниками ситуації, в якій міг би опинитися кожен юнак у їхньому віці. Я переконаний, що сьогодні цих підлітків треба не карати, а навпаки підтримати, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як розповів головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Борзенько, стан юнаків оцінюється як середньої тяжкості, ближче до задовільного. В одного з хлопців незначні різані рани на лобі та руці, в іншого - забиття грудної клітини. Підлітки перебувають у хірургічному відділенні і вже завтра мають бути виписані з лікарні.

Сьогодні ж Олександр Пеклушенко також побував у 87-й школі, де особисто поспілкувався з викладачами та учнями закладу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»