Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року до оплачуваних громадських робіт в області залучено майже 23 тисячі безробітних

26 листопада 2012 - 13:36

З початку року до оплачуваних громадських робіт в області залучено майже 23 тисячі безробітних

За десять місяців поточного року в оплачуваних громадських роботах взяли участь 22,7 тис. жителів області, які знаходяться на обліку в центрах зайнятості регіону. За всі роки незалежності України до цих робіт залучено понад 200 тис. запоріжців.

Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік під час апаратної наради, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

- Кошти на оплату громадських робіт виділяються з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, в якому на цей рік закладено понад 8 млн. грн. Для багатьох безробітних, які не можуть знайти постійне місце роботи, це чи не єдина можливість заробляння грошей. Оплачувані громадські роботи поділяються на три види: ті, які фінансуються з Фонду, за кошти працедавців або за рахунок місцевих бюджетів. На жаль, у поточному році кошти з місцевого бюджету м. Запоріжжя не виділялися, хоча в м. Енергодар, наприклад, було винайдено 48 тис. грн., - повідомила Ірина Дуднік.

Обласний центр зайнятості має низку соціальних партнерів, які допомагають безробітним у наданні тимчасової зайнятості. Серед них - селищні та сільські ради, управління праці та соціального захисту населення, територіальні центри соціального захисту, Запорізька міська служба соціальної допомоги, відділення Пенсійного фонду України, притулки для неповнолітніх, громадські організації інвалідів, територіальні лікарні, військові комісаріати та інші установи й організації.

Цього року на проведення громадських робіт витрачено 6,6 млн.грн., виділених з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, ще 2,2 млн. грн. виділили працедавці, 94,6 тис. грн. – з місцевих бюджетів області.

За словами Ірини Дуднік, з 1 січня 2013 року вступає в силу Закон України «Про зайнятість населення», яким передбачено, що фінансування оплачуваних громадських робіт буде здійснюватися пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

- На сьогодні обласним центром зайнятості проведена масштабна робота з органами місцевого самоврядування. Практично всі районні державні адміністрації та міські ради, крім м. Запоріжжя, запланували наступного року виділити кошти на оплату громадських робіт. Приблизна сума  по всій області складає 4,9 млн. грн., але за нашими розрахунками необхідно, щоб місцеві органи влади виділили 6,3 млн. грн., - повідомила Ірина Дуднік.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов переконаний: при формуванні бюджетів треба приділяти особливу увагу виділенню коштів, які будуть спрямовані на оплату громадських робіт.

- Безробіття – це одна з головних проблем як нашого регіону, так і України в цілому. Для багатьох запоріжців громадські роботи – чи не єдиний засіб  існування, тому ми повинні особливо уважно поставитись до цього питання, - підсумував Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни