Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ігор Шишка: «Робота з молоддю потребує якісно іншого рівня»

26 листопада 2012 - 14:19

Учасники щотижневої апаратної наради, яку провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко, розглянули стан та перспективи розвитку молодіжної політики в Запорізькій області.

- Молодь є специфічною соціально-демографічною групою, яка посідає особливе місце в структурі суспільства. Рано чи пізно ці молоді люди замінять нас на посадах, тож украй важливо налагодити з ними діалог, зрозуміти їх потреби, забезпечити можливості для самореалізації. Крім того, особлива увага має бути приділена вихованню свідомого, патріотично налаштованого громадянина, - наголосив Віктор Ємельяненко.

Детально з ситуацією в цій сфері  ознайомила в.о. начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Любов Ярова. За даними посадовця 28% (понад 501 тис. осіб) від загальної кількості населення регіону складає молодь. З людьми віком від 14 до 35 років співпрацюють 33 установи та 142 громадські молодіжні організації.

Серед перспективних напрямків роботи: забезпечення інтелектуального самовдосконалення, духовно-культурного та фізичного розвитку, формування морально-правової культури, допомога  у становленні молодої сім’ї, працевлаштування учнівської та студентської молоді, підтримка розвитку молодіжного підприємництва тощо.

Загалом на реалізацію заходів з підтримки молоді у 2012 році з обласного бюджету  виділено понад 734 тис.грн., з них на заходи з молодіжної політики – 554,3 тис.грн. та з патріотичного виховання – 180 тис.гн.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Шишка акцентував увагу на проблемних питаннях розвитку молодіжної політики в регіоні. Зокрема, не налагоджена організаційно-ієрархічна структура, яка забезпечує взаємодію з молодіжним середовищем, потребують врегулювання кадрові та фінансові питання тощо.

На переконання посадовця, для виведення роботи з молоддю на якісно інший рівень необхідно відродити організаційну форму роботи з молоддю, а саме від центрального рівня координації до кожної молодої людини. Також доцільно  відродити відділи по роботі з молоддю на підприємствах, в установах та організаціях, скоординувати роботу відповідних структур студентського самоврядування в навчальних закладах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям