Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде створено систему ресоціалізації «кризових» категорій громадян

26 листопада 2012 - 16:22

В області буде створено систему ресоціалізації «кризових» категорій громадян

В області проводиться системна робота з поліпшення криміногенної ситуації та профілактики злочинності. Днями депутатським корпусом була затверджена  обласна програма соціального захисту бездомних громадян, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2013-2017 роки. Програма стала черговим кроком у протидії та профілактиці злочинності визначених категорій громадян.

Зважаючи на те, що розробником програми виступає Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, її заходи спрямовані на надання комплексу соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

- Труднощі при відновленні свого соціального статусу та поверненні до нормальних умов життя призводять до того, що особи, які відбули покарання, швидко повертаються на кримінальний шлях. Заходи нової програми передбачають надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на підтримку цих людей у найскладніший період, а також на розв’язання проблем бездомних громадян та безпритульних дітей, - пояснила перший заступник начальника ГУ праці та соціального захисту населення ОДА Ірина Разуваєва.

Серед основних заходів програми - надання адресної допомоги, необхідної безоплатної медичної допомоги, сприяння при працевлаштуванні та освоєнні професії, організація гарячого харчування громадян, здійснення просвітницьких заходів. Також буде вивчена можливість створення спеціальних гуртожитків для тимчасового проживання осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

На переконання посадовця, виконання заходів програми дасть змогу створити систему ресоціалізації бездомних громадян та безпритульних дітей, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, сприяти у розв’язанні важливих соціальних проблем, забезпечити повноцінну інтеграцію осіб з числа цих громадян у суспільство.

 

Довідково: за даними міськрайвідділів ГУМВС України в Запорізькій області, за 8 місяців 2012 року на обліки було поставлено 1293 особи, які звільнились з місць позбавлення волі, з них п’ять  неповнолітніх.

В установах пенітенціарної системи області утримується понад 8 тисяч осіб, з яких 70 % є  жителями регіону.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»