Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підрозділи цивільного захисту регіону готуються до «прориву» греблі ДніпроГЕС

27 листопада 2012 - 12:02

Сьогодні в області розпочалися командно-штабні навчання з перевірки спільних дій у разі загрози та виникнення НС техногенного та природного характеру. У зв’язку з цим в облдержадміністрації під керівництвом заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій України Василя Квашука та першого заступника голови ОДА Віктора Ємельяненка відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Як повідомив Віктор Ємельяненко, сьогодні о 8.30 в облдержадміністрацію надійшов сигнал про «прорив» греблі Кременчуцького водосховища. Відпрацювання наслідків цієї надзвичайної ситуації  є першим етапом командно-штабних навчань з органами управління та підрозділами цивільного захисту регіону. За легендою через 20 годин величезний потік води з руйнівною силою досягне меж області та призведе до перекидання греблі ДніпроГЕС.

- Це одна з тих надзвичайних ситуацій, яка реально може виникнути на вашій території. Тоді ви маєте оперативно прийняти ряд рішень, від вірності яких залежатиме життя людей, збереження матеріально-технічних цінностей, навколишнього природного середовища. Бажаю вам успішних навчань, - звернувся до присутніх заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій України Василь Квашук.

З висновками щодо оцінки даної надзвичайної ситуації членів обласної комісії ознайомив начальник управління з питань НС та в справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Шлея. За словами посадовця, внаслідок перекидання греблі ДніпроГЕС у зоні катастрофічного затоплення опиняться населені пункти Запорізького, Вільнянського, Кам’янсько-Дніпровського районів, а також м. Запоріжжя (Ленінський, Орджонікідзевський, Комунарський райони).

Учасники заходу відпрацювали план оповіщення населення про цю непередбачувану ситуацію, узгодили заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятівних робіт, а також питання подальшого життєзабезпечення та відновлення постраждалих населених пунктів.

У другій половині дня члени комісії проведуть збір на евакуаційному пункті, де будуть відпрацьовані практичні завдання та підбиті проміжні підсумки.

Завтра, 28 листопада, командно-штабні навчання проходитимуть на території Василівського та Токмацького районів, де, за легендою, через несприятливі погодні умови відбудеться порушення транспортного сполучення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні