Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Права та потреби інвалідів забезпечуватимуться системно

27 листопада 2012 - 16:03

Права та потреби інвалідів забезпечуватимуться системно

В області затверджено регіональну Програму виконання завдань і заходів Державної цільової програми “Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів” на період до 2020 року.

Розробником програми є Головне управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Її заходи спрямовані на забезпечення реалізації прав і задоволення потреб інвалідів нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності.

Нині в області проживає понад 106 тисяч осіб з обмеженими можливостями, що становить 6 % населення області. Впродовж останніх п’яти років чисельність інвалідів збільшилось на 17,7 %.

Нова програма спрямована на вдосконалення системи надання реабілітаційних послуг, створення умов для отримання всіх видів освітніх послуг, підвищення рівня зайнятості, безперешкодного доступу до об'єктів соціальної інфраструктури і транспортних засобів.

З урахуванням потреб людей з інвалідністю на території області вже облаштовано понад 45 % усіх об’єктів громадського та цивільного призначення. На тих об’єктах, де немає технічної можливості забезпечити відповідними умовами безперешкодний доступ для цієї категорії громадян, встановлені кнопки виклику. На приміських автобусних маршрутах працює 30 транспортних засобів, пристосованих для перевезення інвалідів.

У період реалізації програми на 50% буде збільшена кількість об’єктів громадського та цивільного призначення, які облаштовані засобами для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Крім того, виконання заходів Програми дасть можливість сформувати соціально-економічне середовище, яке сприятиме активній самореалізації людей з інвалідністю та їх соціальній інтеграції в суспільство. Також буде поліпшена якість надання медико-психологічної допомоги.

Загальні обсяги фінансування програми складають понад 3,8 млн. грн. за рахунок коштів обласного бюджету.

 

Довідково: із загальної чисельності інвалідів 11,5 тисячі осіб мають ураження опорно-рухового апарату, дві тисячі інвалідів по слуху, 1,5 тисячі інвалідів по зору, 300 інвалідів знаходяться на програмному гемодіалізі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні