Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мостобудівники сподіваються на підтримку влади регіону у вирішенні питання фінансування

3 грудня 2012 - 12:49

Мостобудівники сподіваються  на підтримку влади регіону у вирішенні питання фінансування

На апаратній нараді в облдержадміністрації розглядалося питання ходу будівництва та фінансування мостових переходів через р. Дніпро в м. Запоріжжя.

Як поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимир Войтенко, сьогодні ведуться активні роботи майже на всіх спорудах та об’єктах будівництва мостів. За його словами, із 770 млн. грн, які передбачені в державному бюджеті на 2012 рік, мостобудівники вже отримали 748 мільйонів. Володимир Войтенко подякував голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку за особисту підтримку у вирішенні питання отримання чергового траншу в сумі 23 млн. грн.

Для збереження темпів будівництва вже сьогодні необхідно вирішувати питання подальшого фінансування. За словами начальника обласної служби автомобільних доріг, «Укравтодор» має намір отримати кредитні кошти для реалізації власних проектів у сумі 1 млрд. 250 млн. грн. 250 мільйонів з цих коштів передбачено спрямувати на будівництво мостів у Запоріжжі. Володимир Войтенко звернувся до керівника області з проханням підтримати мостобудівників у оперативному вирішенні цього питання. Адже будівельникам необхідні кошти для авансових платежів, які дозволять виготовити та закупити необхідні металоконструкції для зведення основного мосту на 10-й споруді.

- Виготовлення металоконструкцій для цього об’єкта потребує від трьох до шести місяців. У поточному році ми маємо отримати необхідний обсяг фінансування та зробити авансовий платіж, щоб уже влітку 2013 року приступити до монтажу основного моста через р. Дніпро, - зазначив Володимир Войтенко.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відзначив високі темпи та якість робіт з будівництва мостів у поточному році та підкреслив, що питання фінансування головного  будівництва Запоріжжя залишається пріоритетним  у роботі обласної влади.

- Я розумію, що темпи будівництва мостів у 2013 році закладаються вже сьогодні. Фінансування цього об’єкта для нас дуже важливе. Щоб зберегти темпи зведення мостів,  нам украй  потрібні ці 250 мільйонів. Необхідно підготувати  листи на Уряд з цього питання. Якщо швидкого результату не вийде, я особисто буду звертатися з питанням фінансування будівництва мостів до Президента, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія