Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у І половині грудня 2012 року

17 грудня 2012 - 16:05

Впродовж І половини грудня 2012 року діяльність Центру була спрямована на виконання плану-графіка навчання, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14.12.2011 № 525 "Про затвердження плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2012 рік". Зусиллями працівників закладу навчальними програмами підвищення кваліфікації охоплено 139 осіб, серед яких
101 державний службовець – працівник місцевих органів виконавчої влади,
34 посадові особи місцевого самоврядування та 4 працівники державних установ.

Протягом означеного періоду державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування Запорізької області підвищували кваліфікацію за програмами тематичних короткострокових та постійно діючих семінарів, тренінгів.

Так, колективом Центру проведено для працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування тематичні короткострокові семінари “Державна політика євроінтеграції України: цілі, завдання та шляхи реалізації” та “Українське ділове мовлення: особливості сучасної лексичної культури”. Під час роботи семінарів їх учасники поглибили рівень професійної компетентності з заявленої тематики та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Крім того, зусилля працівників закладу протягом звітного періоду були спрямовані на завершення роботи тематичних постійно діючих семінарів “Актуальні питання застосування чинного законодавства України” для працівників юридичних служб місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій і “Кадрове забезпечення державної служби та кадрова політика держави в умовах адміністративної реформи” для працівників кадрових служб структурних підрозділів обласної державної адміністрації (І підгрупа) та для працівників кадрових служб апаратів районних державних адміністрацій, відділів кадрової роботи міських рад міст обласного значення та районних адміністрацій Запорізької міської ради (ІІ підгрупа).

Під час проведення тематичного постійно діючого семінару “Кадрове забезпечення державної служби та кадрова політика держави в умовах адміністративної реформи”, окрім висвітлення актуальних питань кадрової роботи в місцевих органах виконавчої влади на сучасному етапі (Долганов В.І., Бамбизова С.І.), особлива увага була приділена тренінговій складовій навчання. Так, доцентом кафедри менеджменту організацій Запорізької державної інженерної академії, кандидатом філософських наук Богуславською О.Г. проведено тренінг "Сучасні методи активного евристичного та соціально-психологічного розвитку персоналу". Завдяки роботі за програмою тренінгу працівники кадрових служб отримали змогу проаналізувати сутність та актуальні завдання функціонування кадрових служб, розглянути методи активізації та підвищення ефективності діяльності персоналу, конкретизувати фази, форми та зміст процесу навчання персоналу. Всі слухачі висловили схвальні відгуки щодо роботи тренінгу.

По завершенню навчання учасники тематичних постійно діючих склали залік та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Крім того, з метою застосування активних форм навчання в процесі підвищення кваліфікації, працівниками Центру було організовано та проведено спільно з доцентом кафедри соціальної філософії та управління Запорізького національного університету, кандидатом психологічних наук Бойко О.В. семінар-тренінг "Розвиток лідерських якостей" для працівників організаційного відділу, відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та виявлення корупції, відділу роботи із зверненнями громадян та інших відділів апарату облдержадміністрації. В ході тренінгу слухачі отримали змогу поглибити власні знання з питань лідерства як міжособистісного феномену сфери людської взаємодії, визначити основні складові лідерського потенціалу та типи лідерів, проаналізувати власні лідерські якості та сформулювати особисту стратегію ефективного лідера. 

 

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?