Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Спільне завдання влади та меценатів – забезпечити комфортні умови для вихованців дитячих будинків та інтернатів»

19 грудня 2012 - 16:40

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Святого Миколая, які відбулися в палаці культури «Дніпроспецсталь». Захід відвідали 460 дітей, які виховуються в дитячих будинках та школах-інтернатах області.

- Немає більшого горя, ніж дитячі сльози, я це чудово знаю та відчуваю. Особливо це стосується того, коли дитина не може сказати два головних слова в житті – «батько» та «мати». На жаль, зараз спостерігається тенденція зростання кількості дітей у інтернатних закладах та дитячих будинках і, разом з тим, набагато повільніше збільшується кількість сімей, готових усиновити дитину. Влада не просто не може руйнувати систему, яка дозволяє дитині перебувати в інтернаті, а й повинна створювати в таких закладах умови комфорту, затишку та родини для кожного вихованця. На жаль, державного забезпечення для цього не вистачає, тому до цієї справи залучаються запорізькі меценати. Завдяки цим людям сьогодні організоване це свято, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами посадовця, в планах влади та меценатів – поступове покращення умов життя для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, у кожному закладі в найближчі роки планується побудувати каплички, завдяки появі яких дітей будуть привчати до того, що тримає кожну людину на землі – до віри.

Олександр Пеклушенко переконаний, що так званий «клуб запорізьких меценатів» дозволить вивести систему цих закладів на якісно новий рівень, за рахунок чого діти зможуть краще розвиватися та почувати себе більш комфортно та вільно. Але при цьому  буде активно пропагуватися  всиновлення дітей.

Після привітання посадовців вихованці дитячих будинків та шкіл-інтернатів переглянули дитячий спектакль та отримали солодкі подарунки від організаторів заходу. Керівники дитячих закладів теж не залишилися без подарунків від меценатів – їм вручили  комп’ютерну техніку та меблі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу