Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада привітала дітей-інвалідів з Днем Святого Миколая

19 грудня 2012 - 17:11

З нагоди Дня Святого Миколая голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де ознайомився з роботою закладу та умовами для реабілітації дітей. Кожному вихованцю закладу Олександр Пеклушенко вручив солодкий подарунок.

Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів створено в 2009 році. За цей час реабілітацію тут пройшли близько 550 дітей-інвалідів з усіх районів області. Стаціонарне відділення цілодобового перебування розраховане на 30 дітей,  денного перебування – на 21 дитину, відділення соціального патронату – на п’ять дітей. До центру зараховуються діти-інваліди у віці від одного до 18 років.

- Сьогодні надзвичайний день – День Святого Миколая, і я щиро радий, що саме сьогодні приїхав до вас. Мене задовольнило те, що я побачив: для перебування в центрі дітей створені дійсно гарні умови, дуже привітній персонал. Але особливу повагу хочу засвідчити батькам дітей-інвалідів, адже розумію, як їм складно,  яка велика відповідальність на їхніх плечах. Завдання влади - посилити медичну складову цього закладу, вивести його на якісно новий рівень. Недаремно ми приїхали сюди саме в цей день, і не з порожніми руками: кожна дитина отримає  подарунок, а заклад – мікроавтобус «Газель», - зазначив Олександр Пеклушенко.

Мікроавтобус  необхідний центру для організації екскурсій для дітей-інвалідів, здійснення фахівцями центру соціального патронату хворих дітей з віддалених районів області, а також для надання консультативної практичної допомоги батькам, які виховують дитину з особливими потребами.

- У поточному році  розроблено проектно-кошторисну документацію зі спорудження в центрі ліфта для дітей, які пересуваються на інвалідних візках. На ці роботи з обласного бюджету  виділено 800 тис. грн. Наступного року обласна влада профінансує ці роботи, - повідомив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України