Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми зможемо подолати всі труднощі, тому що ми разом і ми - запоріжці»

20 грудня 2012 - 12:00

У день Святого Миколая голова облдержадміністрації завітав з подарунками до багатодітної сім’ї, в якій долею своїх трьох  онуків опікуються бабуся та  дідусь – Людмила та Микола Жеребцови.

Історія цієї сім’ї складна. Шість років тому від тяжкої хвороби померла донька  Жеребцових. Тож за виховання трьох онуків, які залишилися без батьків, взялися бабуся та дідусь.  Ситуація ускладнюється тим, що старша онука – Наташа Кременчуцька – є інвалідом дитинства, вона втратила здатність рухатися та потребує особливого догляду та постійного лікування. Інвалідом є і дідусь – Микола Жеребцов. Але завдяки бабусі – Людмилі Василівні, яка стала опікуном для своїх онуків, незважаючи на життєві трагедії та складнощі, велика родина гідно долає негаразди.

День Святого Миколая – особливий, коли кожна дитина очікує дарунків та особливої уваги. Наташу, Сашка та Богдана Кременчуцьких – онуків  Жеребцових – у цей день привітав очільник області Олександр Пеклушенко. Діти отримали у подарунок новий комп’ютер та солодощі, а сімейним дарунком від Олександра Пеклушенка став кондиціонер та зволожувач повітря для створення комфортних умов для родини.

Олександр Пеклушенко поспілкувався з не лише з бабусею та дідусем, а й з представниками соціальних служб, які супроводжують цю сім’ю, з керівниками учбових закладів, де навчаються Богдан та Сашко Кременчуцькі. Як з’ясувалося, енергійна Людмила Жеребцова та її онуки беруть активну участь у суспільному житті своїх шкіл, і, навіть  попри свої життєві проблеми, встигають допомагати іншим. 

Олександр Пеклушенко був враженим життєвою енергією та силою   цієї дружної родини: «Ця сім’я символізує силу. Бабуся та дідусь, втративши доньку, віддали життя своїм онукам. Я вмію оцінювати людей за очами. В очах цих людей – безодня доброти та самопожертви. Так, вони потребують підтримки. Тому я в свою чергу беру під патронат  цю родину. Вони можуть розраховувати на мене, як на свого».

Також голова облдержадміністрації високо оцінив роботу соціальних працівників та вчителів, які працюють з дітьми, відзначивши їх небайдужість та ентузіазм.

- У нас сьогодні є проблеми, але ми зможемо гідно подолати усі труднощі, тому що ми разом і ми - запоріжці, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях