Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року середній розмір пенсій в області підвищився на 202 грн.

20 грудня 2012 - 16:19

З початку року середній розмір пенсій в області підвищився на 202 грн.

В обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція начальника головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолія Казачука щодо підсумків роботи за 11 місяців 2012 року.

Як повідомив посадовець, за звітний період управліннями Фонду призначено понад 20 тис. пенсій. Крім того, за особливі заслуги перед Україною спеціальні пенсії отримали 794 запоріжці. За цей період проведено 12 масових перерахунків пенсій та 35,3 тис. індивідуальних.

Завдяки цій роботі з початку року середній розмір пенсій в області підвищився на 202 грн. або на 21% і нині складає 1461,77 грн.

Щодо ситуації із наповненням бюджету Фонду Анатолій Казачук відзначив, що вона залишається складною. В поточному році управліннями Фонду було мобілізовано майже 6 млрд. власних коштів, що на 527 млн. грн. більше, ніж торік. Разом з тим, планових рубежів  досягнути так і не вдалося.

У цьому контексті особливої актуальності набувають питання підвищення платіжної дисципліни. Йдеться про стягнення заборгованості з підприємств-боржників. Тільки цього року  було направлено 75 матеріалів для порушення кримінальних справ.

Також особлива увага приділяється легалізації робочих місць і зарплати. Внаслідок перевірок, які здійснюють працівники Фонду спільно з контролюючими органами, за 11 місяців виявлено 3635 неоформлених найманих працівників, з них 3145 залучені до сплати єдиного внеску. Крім того, за результатами перевірок на несумлінних керівників  підприємств складені та передані в суди 248 протоколів про адміністративне порушення.

Проводиться робота і з керівниками, які виплачують працівникам заробітну плату менше мінімальної (за умови повної зайнятості). З початку року кількість таких працівників вдалося зменшити майже вдвічі, також майже на 10% скоротилась і кількість керівників, які встановлювали собі заробітну плату на рівні мінімальної.

- Нині ми приділяємо значну увагу роботі з боржниками та платниками єдиного внеску, паралельно відшукуємо нові джерела наповнення бюджету Фонду. Все це  робота на перспективу, яка в подальшому дозволить справно виплачувати людям чесно зароблені пенсії, - резюмував Анатолій Казачук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу