Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Затверджено обласний бюджет на 2013 рік

24 грудня 2012 - 13:37

Затверджено обласний бюджет на 2013 рік

Під час останньої в цьому році чергової, двадцять другої сесії Запорізької обласної ради, депутати прийняли та затвердили обласний бюджет на 2013 рік.

Начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Медвідь поінформував депутатів про те, яким буде обласний бюджет-2013 і як планується його наповнювати.

- Розрахунок прогнозного обсягу доходів місцевих бюджетів Запорізької  області на 2013 рік здійснено на підставі проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2013 рік, відповідно до якого прогнозуються основні макропоказники економічного і соціального розвитку області. Це такі показники як темп зростання обсягу продукції промисловості в порівняних цінах – 6,4%, середньорічний індекс споживчих цін – 104,8%, темп зростання фонду оплати праці робітників, зайнятих у галузях економіки – 6,6%, а також зростання середньомісячної заробітної плати до попереднього року – на 18%, - повідомив Сергій Медвідь.

За словами посадовця, обсяг доходів загального і спеціального фондів обласного бюджету прогнозується на рівні 3,7 млрд. грн., що на 7,4% більше, ніж у 2012 році.

- Фонд заробітної плати з нарахуваннями по установах бюджетної сфери в порівнянні з 2012 роком збільшено на 12,4%, видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – на 12,1%, харчування пільгових категорій – на 16,7%, трансферти населенню – на 34,4%. Останнє пов’язане зі зростанням законодавчо встановленого розміру виплат та контингенту отримувачів допомоги по догляду за інвалідом I та II групи внаслідок психічного розладу, - повідомив Сергій Медвідь.

Наступного року на оздоровлення та відпочинок пільгових категорій дітей передбачено 16,6 млн.грн., цього року на цю статтю видатків було спрямовано 13 млн.грн. У загальному обсязі видатків передбачено кошти на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення у сумі 15,8 млн. грн.

Обсяг резервного фонду обласного бюджету на 2013 рік складатиме 9,7 млн. грн., які спрямовуватимуться на заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціально-економічного характеру. Прогнозний обсяг видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2013 році складає 21,9 млн. грн.

- До обласного бюджету включено трансферти з державного бюджету  в сумі 2,7 млрд. грн., з них 737,4 млн. грн. -  це дотація вирівнювання, 40,9 млн. грн. - додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, 1,9 млрд. грн. - цільові субвенції, - повідомив Сергій Медвідь.

Депутати обласної ради майже одноголосно підтримали та затвердили проект рішення «Про обласний бюджет на 2013 рік».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок