Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Бюджет 2013 року – це бюджет реалізму»

24 грудня 2012 - 14:08

Олександр Пеклушенко: «Бюджет 2013 року – це бюджет реалізму»

На останній сесії поточного року депутати обласної ради затвердили головний фінансовий документ регіону – бюджет на  2013 рік. У роботі сесії взяв участь голова  облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, у ході якої сформулював головні завдання, що належить вирішувати владі регіону в наступному році, та окреслив головні принципи формування бюджету.

- Бюджет 2013 року – це бюджет реалізму. Рано чи пізно ми мусимо розпочинати жити не в борг, а розраховуючи на те, що реально заробляємо. І в цьому питанні головне –  більше заробляти, а не забирати гроші у тих, у кого їх і так недостатньо, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, одним з ключових завдань бюджету 2013 року залишається здійснення послідовної державної політики підвищення соціальних стандартів. Для ефективного його виконання  перш за все необхідно провести системну роботу з використання всіх бюджетних резервів.

- Чітке економічне обґрунтування, збалансованість, ефективність використання кожної бюджетної копійки – ці вимоги мусять лягти у філософію формування місцевих бюджетів. Уже сьогодні слід по бюджетах усіх територій відпрацювати програму їх збалансованості та розвитку, - зазначив очільник регіону.

Найбільшу питому вагу в доходах місцевих бюджетів, майже 75%, складає податок на прибуток фізичних осіб. Тому саме збільшення надходжень за цією статтею – один  з основних фінансових резервів.

- Особливу увагу необхідно приділити збереженню та збільшенню кількості робочих місць, легалізації зайнятості, зменшенню кількості працівників, які отримують заробітну платню нижче чи на рівні мінімальної, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Серед ресурсів, які треба задіяти, очільник області також визначив збільшення надходжень від плати за землю та економне споживання енергоносіїв.

- Хочу ще раз підкреслити, ми маємо не лише сформувати бюджет, який дозволить нам виконати всі поставлені перед областю завдання.  Ми маємо принципово змінити філософію бюджету. Головне завдання наступного року – заробіток коштів, а потім їх ефективне використання, - акцентував  голова облдержадміністрації.

Задля системної роботи всіх гілок влади в напрямку соціально-економічного розвитку Запорізького краю  Олександр Пеклушенко ініціював розробку цілої низки обласних програм, які сприятимуть активізації внутрішнього ринку регіону.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни