Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» розпочне свою роботу вже 31 січня 2013 року

24 грудня 2012 - 17:25

Комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» розпочне свою роботу вже 31 січня 2013 року

Питання передачі запорізького аеропорту в комунальну власність м. Запоріжжя остаточно вирішене на урядовому рівні, і вже 31 січня 2013 року державне підприємство «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» припинить своє існування, а цього ж дня розпочне роботу однойменне комунальне підприємство.

Про це повідомив перший заступник міського голови м. Запоріжжя Дмитро Свіркін під час засідання колегії облдержадміністрації.

- В останні роки на держпідприємстві «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» утворилась складна ситуація, накопичилась низка проблем, які підприємство вирішити самостійно не могло. Тому постало питання зміни власника, і зараз ця робота завершується. Це стало можливим завдяки чіткій позиції голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, який з цього приводу неодноразово звертався до Уряду, - повідомив Дмитро Свіркін.

За словами посадовця, ще в лютому минулого року Міністерством інфраструктури України було прийняте рішення про опрацювання питання приватизації запорізького аеропорту, що могло б призвести до непередбачуваних наслідків. Тому сесією міської ради 28 лютого 2011 року було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією передати аеропорт у комунальну  власність міста. Увесь цей час проблема не вирішувалась, поки в процес не втрутився голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- 17 жовтня поточного року на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято розпорядження про передачу аеропорту у власність територіальної громади м. Запоріжжя. Це рішення було підписане Прем’єр-міністром України лише 6 листопада після прийняття сесією Запорізької міської ради  рішення про прийняття зобов’язання щодо збереження цілісного призначення майна аеропорту та не відчуження його в приватну власність. Вже 12 листопада було видано наказ Міністерства інфраструктури України «Про передачу майна в комунальну власність», - повідомив Дмитро Свіркін.

Процес передачі аеропорту ускладнювався тим, що в наказі Міністерства не визначався спосіб припинення існування держпідприємства як юридичної особи. З цього приводу спеціалісти міської ради переймали досвід у дніпропетровських колег, у яких була аналогічна ситуація минулого року з ДП «Дніпропетровський метрополітен».

- На сьогодні ми визначились зі способом припинення існування держпідприємства та створення комунального підприємства, і вже звернулися до Міністерства інфраструктури України з проханням про внесення відповідного доповнення до наказу. Але в зв’язку з формуванням Уряду наказ ще не підписано, - зазначив Дмитро Свіркін.

За словами посадовця, паралельно з оформленням необхідних документів державний реєстратор Шевченківського району вже дав оголошення про початок процедури припинення ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Наразі  складено календарний план усіх процедур та підготовлено проект розпорядження Запорізького міського голови про склад комісії з прийому-передачі цілісного майнового комплексу аеропорту.

У травні наступного року спливає термін дії сертифікату дієздатності аеродрому запорізького аеропорту, який видається строком на три роки. Для його пролонгування необхідно виконати ряд робіт та подати заявку не менше як за чотири місяці до завершення терміну дії сертифікату.

- Наразі першочергові питання – це погашення  заборгованості із зарплати та сплати податків. Наразі  ця сума складає приблизно 2 млн. грн., але до 1 лютого наступного року вона зросте до 2,6 млн. грн. Крім того, треба забезпечити сплату за енергоносії, спожиті за  поточний осінньо-зимовий період, здійснити необхідну роботу з підготовки до сертифікаційної перевірки. До травня наступного року на ці витрати необхідно ще 830 тис. грн., - повідомив Дмитро Свіркін.

Олександр Пеклушенко висловив особисту подяку міському голові м. Олександру Сіну та його першому заступнику Дмитру Свіркіну, які доклали максимум зусиль у вирішенні цього питання.

- Нашим наступним кроком має стати створення робочої групи, яка проаналізує роботу підприємства та визначить необхідні ресурси для його подальшої повноцінної роботи. Переконаний, що за два роки наш аеропорт дуже серйозно зміниться, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»