Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятівники активізують профілактичну роботу з любителями зимової рибалки

26 грудня 2012 - 15:55

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко в селекторному режимі провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко в селекторному режимі провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному розглянуто питання про стан виконання протипожежних заходів на об’єктах з постійним та тимчасовим перебуванням дітей. У поточному році на таких об’єктах виникла одна  пожежа – у навчальному закладі «Казка»  м. Приморськ. Зважаючи на важливість питання, в області проводяться системні перевірки дитячих закладів.

Серед основних порушень, які були виявлені в ході таких перевірок, – несправні установки автоматичної пожежної сигналізації та автоматики; недоукомплектованість первинними засобами пожежогасіння тощо.

У зв’язку з такою ситуацією головам райдержадміністрації доручено провести наради з керівниками об’єктів постійного та тимчасового перебуванням дітей та організувати навчання й перевірку знань з питань пожежної безпеки відповідальних посадових осіб. Крім того, на місцях необхідно розглянути можливості створення добровільних пожежних дружин.

Головному управлінню Держтехногенбезпеки в Запорізькій області рекомендовано розробити та затвердити комплексний план по забезпеченню пожежної безпеки на об’єктах з постійним та тимчасовим перебуванням дітей на 2013 рік.

Також  у ході наради була проаналізована робота щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах. Особлива увага була приділена організації рятувальних робіт на воді в  зимовий період 2012-2013 року.

За інформацією заступника начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Віктора Юринського, в зимовий період 2011-2012 років у  водних акваторіях загинули  двоє рибалок – у грудні 2011 року в Кам’янсько – Дніпровському районі та в січні 2012 у м. Енергодар.

У січні – лютому поточного року проведено дев’ять спільних рейдів, під час яких попереджено та виведено з льоду 54 особи, з них 44 дитини. Нині у зв’язку з різким  похолоданням профілактична робота щодо попередження надзвичайних ситуацій на воді знову активізована.

Загалом у поточному році на водних об’єктах  області загинуло 68 людей, що на 25% менше, ніж торік. За цей період  врятовано 333 особи. Поступове зменшення кількості нещасних випадків на воді обумовлено, в першу чергу, цілеспрямованою роботою у цьому напрямку всіх складових територіальної підсистеми ЦЗ.

У ході наради члени обласної комісії погодили План дій управлінь облдержадміністрації, установ, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах.

Також  погоджено План дій структурних підрозділів обласної державної адміністрації, обласних управлінь та установ, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків на території Запорізької області у 2013 році.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»