Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У новий рік область увійшла без надзвичайних ситуацій

2 січня 2013 - 16:57

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду, під час якої було підбито підсумки проведення новорічних свят у регіоні. Як наголосив очільник  області, завдяки узгодженим та злагодженим діям органів влади, правоохоронних органів, служб, які забезпечують життєдільність області, Запорізька область увійшла в новий рік без надзвичайних ситуацій.

Серед новацій, які було започатковано напередодні нового року – впровадження практики соціальних патрулів. За інформацією начальника ГУ МНС у Запорізькій області Олексія Лепського, 46 соціальних патрулів розпочали свою роботу 30 грудня і наразі вже надали допомогу 16 жителям регіону. До роботи таких груп залучаються соціальні та медичні працівники, правоохоронці.

У посиленому режимі під час новорічних свят працювало й обласне управління внутрішніх справ. Як повідомив заступник начальника ГУ МВС у Запорізькій області Василь Василенко, в ніч з 31 грудня на 1 січня правопорядок на території області забезпечували майже 1,5 тисячі правоохоронців. Особливу увагу було приділено масовим заходам, яких  на території області відбулося більше 80. Лише на центральній площі обласного центру Новий рік зустрічало майже три тисячі запоріжців. За словами правоохоронців, святкування відбулося без порушень громадського порядку.

Що стосується забезпечення безпеки на автошляхах, то за словами представників ДАІ, кількість ДТП на дорогах регіону в новорічні свята у порівнянні з минулим роком знизилась майже на 60%. Серед основних причин ДТП – перевищення швидкісного режиму та управління транспортним засобом у нетверезому стані. Два смертельних ДТП, які було зафіксовано на дорогах за цей період, за попередніми висновками, пов’язані саме з алкоголним сп’янінням водіїв.

Олександр Пеклушенко доручив ораганам влади та ДАІ врахувати сумний досвід регіонів, де постраждали від наїзду люди, які святкували Новий рік біля центральних ялинок.

- Необхідно більш ретельно попрацювати з ДАІ, комунальними та дорожніми службами, щоб відгородити місця, де для святкування збираються люди, від проїжджаючого транспорту та зробити їх максимально безпечними, - наголосив голова облдержадміністрації.

На обійшлося цього року без травм, пов’язаних з використанням піротехнічних засобів. За повідомленням начальника управління охорони здоров’я Андрія Запорожченка, жертвами феєрверків у області в новорічні свята стали шість осіб.

Щоб звести такі випадки до мінімуму, необхідно посилити профілактичну роботу з людьми, розміщуючи інформацію про безпечне використання феєрверків та піротехнічних засобів у ЗМІ, зазначив очільник регіону.

 Підбиваючи підсумки наради, Олександр Пеклушенко подякував усім службам, які забезпечують життеєдіяльність регіону, за злагоджену роботу та підкреслив, що попереду ще Різдво, Старий новий рік та Водохреща – свята, які потребують особливої уваги.

- Нам вдалося організувати безпечне проведення новорічного свята, зокрема, завдяки підтримці Уряду, який забезпечив нас фінансовим ресурсом. Отже у нас є кошти на закупівлю палива, інших матеріалів, що дозволить  втримувати ситуацію. Але розслаблятися ще зарано, маємо працювати в режимі пильної уваги,  - зазначив голова облдержадміністрації.

Безпека масових заходів, забезпечення вільного проїзду на автошляхах, організація роботи соціальних патрулів, своєчасні розрахунки за енергоносії, оперативне реагування на надзвичайні ситуації – завдання, які окреслив очільник області як першочергові на найближчий період.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області