Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У цьому році буде створено обласний центр олімпійської підготовки

3 січня 2013 - 15:10

У цьому році  буде створено обласний центр олімпійської підготовки

Згідно з цільовою програмою розвитку фізичної культури і спорту в Запорізькій області на 2012-2016 роки у поточному році у Запоріжжі буде створено обласний центр олімпійської підготовки.

Визначено, що це буде комунальний заклад, який працюватиме на базі Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності.

- Основне завдання центру - підготовка  спортсменів національних  збірних  команд до успішних виступів на престижних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Тут проводитимуться постійнодіючі  навчально-тренувальні  збори  на спортивних спорудах, з урахуванням  науково-методичного забезпечення всього процесу. Також будуть створені умови для належного медичного догляду за станом здоров’я спортсменів, - пояснив директор  КП «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» Євген Боровських.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.2011 № 948 «Про затвердження Положення про центр олімпійської підготовки» обласні центри мають бути забезпечені кваліфікованим тренерсько-викладацьким складом, укомплектовані необхідною спортивною базою, місцями для харчування та проживання спортсменів, приміщеннями та   обладнанням,   які призначені   для    проведення реабілітаційно-відновлювальних заходів тощо.

Щодо Запорізького обласного центру олімпійської підготовки, планується, що тренування проходитимуть як на базі обласної школи вищої спортивної майстерності, так і в легкоатлетичному манежі ВАТ «Запоріжсталь».

До постійного складу центру мають увійти спортсмени, які протягом останніх двох років посідали не нижче 1-8 місця  в  Олімпійських  іграх,  чемпіонатах  світу, у фіналах кубків світу, а також не нижче 1- 6 місця на чемпіонатах Європи та України.

До змінного складу будуть зараховані перспективні спортсмени, які займаються у дитячо-юнацьких спортивних школах, спеціалізованих дитячо-юнацьких школах  олімпійського резерву,  спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді