Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Комплексна програма розвитку малого підприємництва враховуватиме основні потреби бізнесу»

4 січня 2013 - 10:31

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання робочої групи з питань розробки проекту  Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2013-2014 роки.

- Нова програма має бути винесена на  розгляд депутатського корпусу вже під час засідання найближчої сесії обласної ради,  у лютому. Залишилось обмаль часу для того, щоб детально розглянути запропоновані заходи, врахувати всі пропозиції та встигнути провести обговорення до кінця січня, - зазначив, закликаючи членів групи до активної роботи, заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Як пояснив посадовець, особливістю нової програми розвитку малого підприємництва стане її орієнтація безпосередньо на бізнес, врахування його основних потреб та проблемних питань. З цією метою до розробки заходів програми активно долучались самі підприємці, а не тільки фахівці профільних управлінь облдержадміністрації.

Нова комплексна програма складатиметься з чотирьох розділів. Перший забезпечуватиме впорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності (удосконалення нормативно-правової бази та системи надання адміністративних послуг; впровадження державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності тощо.)

Другий розділ включає фінансово-кредитну та інвестиційну підтримку малого бізнесу. Заходи розділу зорієнтовані на впровадження нових механізмів підтримки підприємництва, зокрема, допомогу при залученні міжнародної донорської допомоги, стимулювання інвестиційної та інноваційної активності у сфері підприємництва.

Третій розділ  програми передбачає ресурсне та інформаційне забезпечення малого підприємництва. Йдеться про сприяння розвитку самозайнятості населення, залучення безробітних громадян до підприємницької діяльності, а також допомогу при відкритті бізнесу в сільській місцевості, розвиток підприємництва в сфері  сільського та зеленого туризму.

Четвертий розділ програми - «Формування інфраструктури підтримки підприємництва» включає заходи щодо надання  допомоги місцевим товаровиробникам та підвищення їх конкурентоспроможності.

Члени робочої групи обговорили запропоновані заходи та доповнили їх своїми пропозиціями. Найближчим часом проект  Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2013-2014 роки буде розміщений на веб-сайті обласної державної адміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят