Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко ознайомився з роботою реєстраційної служби в Запорізькій області

4 січня 2013 - 14:21

З 1 січня в Україні запроваджено нову систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно за принципом «єдиного вікна». Державна реєстрація прав наразі здійснюється державними реєстраторами та нотаріусами.

З метою реалізації закону, який визначає основні засади нової системи, в Україні утворено 583 органи державної реєстрації прав, які налічують 2646 державних реєстраторів.

У Запорізькій області вже працює реєстраційна обласна служба Головного управління юстиції та 22 реєстраційні служби територіальних управлінь юстиції.

За словами фахівців, новий порядок реєстрації прав на майно значно спрощено. Зокрема, законом, який вступив у силу з 1 січня, чітко регламентовано строки здійснення реєстрації: залежно від виду дії від одного робочого дня до, максимум, 14 робочих днів.

З роботою обласної та міської реєстраційних служб сьогодні ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Очільник області поспілкувався з людьми, які оформляють право власності, з працівниками реєстраційної служби, обговорив проблемні питання організації роботи нової системи.

Як повідомив начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції в Запорізькій області Антон Проценко, за два дні роботи служби вже зареєстровано біля 400 заяв від громадян. З часом кількість заяв суттєво знизиться. За словами Антона Проценка, наразі служба опрацьовує документи, раніше прийняті БТІ, а коли цю роботу буде завершено, кількість відвідувачів реєстраційної служби зменшиться на 70%.

Оглянувши приміщення, в якому розташована реєстраційна служба, голова облдержадміністрації зробив особливий акцент на забезпеченні комфортних умов для громадян та працівників служби.

- Ми не повинні допустити, щоб люди, особливо похилого віку, очікували своєї черги на вулиці. Необхідно врахувати всі варіанти, подивитися на перспективу. В разі потреби варто розглянути можливість використання іншого приміщення. Тим паче, що ми сьогодні активно займаємося реорганізацією комунальних установ і у нас є резерви та вільні приміщення, які можна використати,  - зазначив Олександр Пеклушенко.

Серед проблемних питань, які обговорювалися під час робочої наради, -  передача інформації з бази даних БТІ до реєстраційної служби. За словами Неоніли Сепп, яка очолює Запорізьке міжміське БТІ, наразі бюро не має можливості надавати цю інформацію безкоштовно, адже штат установи у зв’язку з реформою було значно скорочено. Тому, щоб урегулювати це питання, необхідно прийняти певні рішення на законодавчому рівні.

Олександр Пеклушенко доручив детально вивчити проблемні питання переходу на нову систему реєстрації прав на нерухоме майно та пообіцяв всебічну підтримку обласної влади у їх вирішенні.

- Основні завдання, що сьогодні потребують вирішення, – це врегулювання колізії, яка призвела до проблем у відношеннях між БТІ та реєстраційною службою,  вивчення питання щодо можливого розширення приміщення, в якому люди мають отримувати якісну послугу в комфортних умовах, - підбив підсумок робочої поїздки голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді