Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко здійснив новорічне бажання паралімпійської чемпіонки

4 січня 2013 - 16:58

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з паралімпійською чемпіонкою 2012 року, майстром спорту України міжнародного класу Вікою Савцовою та її батьками Володимиром та Вікторією.

Наприкінці 2012 року в одному з інтерв’ю газетярам Вікторія обмовилась, що на новий рік хотіла б отримати смартфон. Однак дівчина одночасно висловила й сумнів, що це бажання може здійснитися найближчим часом.

На щастя для чемпіонки це інтерв’ю прочитав голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, якого не залишили байдужим щирі слова дівчини. Враховуючи те, що Віка ще школярка – навчається у восьмому класі, очільник регіону вирішив зробити їй несподіваний сюрприз до різдвяних свят – подарувати бажаний  смартфон.

Вручаючи подарунок, керівник області запитав Віку, які вона має плани на майбутнє.

- Я продовжу тренуватись та працювати над собою. Хочу взяти участь у наступній олімпіаді. Планую – перемагати, - заявила відома запоріжанка.

Під час зустрічі керівник обласної виконавчої влади поцікавився методологією тренувань Вікторії, адже з малих років лікарі пророкували дівчині життя на інвалідному кріслі.

- З самого початку басейн – це був один з методів реабілітації доньки. Однак Віка серйозно захопилася цим видом спорту і все більше часу приділяла плаванню. Згодом ми побачили суттєвий прогрес не тільки у фізичному здоров’ї, покращились її розумові здібності, - поділився спостереженнями з очільником регіону Володимир Савцов.

З батьками дівчини Олександр Пеклушенко обговорив методологію реабілітації дітей з ДЦП професора В.І. Козявкіна. Також очільник регіону висловив намір відкрити у Запоріжжі філіал клініки цього відомого науковця та лікаря.

- На вашу долю випало важке випробування, яке ви перетворили в перемогу любові, добра й надії. Такі люди, як ви, заслуговують найвищої поваги та вдячності,  - звернувся до батьків паралімпійської чемпіонки О. Пеклушенко.

 

Довідково: Савцова Вікторія — українська плавчиня, майстер спорту України міжнародного класу. Триразова паралімпійська чемпіонка 2012 року. Займається у секції плавання Запорізького обласного центру «Інваспорт».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами