Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На пожежну безпеку регіону передбачено майже 20 млн. грн.

8 січня 2013 - 11:40

На  пожежну безпеку  регіону передбачено майже 20 млн. грн.

Наприкінці 2012 року на черговій сесії обласної ради була затверджена цільова соціальна Програма забезпечення пожежної безпеки регіону на 2013 – 2015 роки, яка розроблена фахівцями Головного управління Держтехногенбезпеки в Запорізькій області.

Необхідність прийняття  програми обумовлена рядом проблемних питань у цій сфері. Зокрема, йдеться про зношеність основних виробничих фондів підприємств, установ та організацій, що становить реальну загрозу виникнення пожеж, тривале обмежене фінансування заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів. Крім того, нагальним питанням залишається низький рівень матеріально-технічного оснащення підрозділів пожежної охорони.

Зважаючи на це, заходи програми спрямовані на підвищення рівня забезпечення захисту населення, навколишнього природного середовища, небезпечних об’єктів та об’єктів з масовим перебуванням людей від пожеж,  підвищення ефективності управління та діяльності з попередження виникнення пожеж.

Зокрема, особлива увага  приділена забезпеченню належного рівня протипожежного захисту промислового сектору економіки, що передбачає технічне переоснащення виробничого комплексу сучасними автоматичними системами протипожежного захисту, заміну застарілих електричних мереж. Також розроблено заходи щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей, будинків підвищеної поверховості, підвищення рівня захищеності сільських населених пунктів та об’єктів аграрного сектору економіки.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій. На реалізацію запланованих заходів потрібно 61,2 млн. грн., у тому числі на 2013 рік – 19,2 млн. грн.

Від реалізації заходів програми фахівці очікують отримати такі результати: зниження ризику виникнення пожеж та їх кількості, своєчасне виявлення осередків загорянь, оперативне оповіщення про них населення та підрозділів пожежної охорони, досягнення мінімального часу прибуття пожежних підрозділів до місця виникнення пожежі. Безпосередньо від цього залежить зменшення кількості  жертв внаслідок пожеж, а також зниження економічних втрат та матеріальних збитків.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами