Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області вибудовується нова система екстреної медичної допомоги

8 січня 2013 - 16:59

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів селекторну нараду з питань організації роботи екстреної медичної допомоги на території регіону.

У зв’язку з тим, що з 1 січня набув чинності закон про реформування системи швидкої медичної допомоги, в області вибудовується нова мережа екстреної медичної допомоги. Тож учасники наради обговорили шляхи реалізації нововведень, а також  визначили подальші напрямки роботи.

Як відзначалося на нараді, до тих пір, поки не буде впроваджена в роботу єдина диспетчерська служба, бригади швидкої допомоги прийматимуть виклики у звичайному режимі через диспетчерів.

Нині основне питання, яке викликає стурбованість, – підготовка переліку майна служб швидкої допомоги, яке буде передано від територіальних громад до обласної ради. Із 22 громад необхідні списки підготували тільки  дві – мелітопольська і запорізька.

- Звертаю вашу увагу, що передача цілісних майнових комплексів має бути завершена до кінця І кварталу. Враховуючи те, що це питання ще необхідно винести не тільки на засідання місцевих рад, але й на засідання сесії обласної ради, залишилось не так багато часу, - наголосив Андрій Гамов.

Щодо нової структури  визначено, що в області працюватиме обласний центр екстреної медицини, якому будуть підпорядковані шість регіональних підстанцій швидкої допомоги – Запорізька, Бердянська, Василівська, Пологівська, Токмацька та Мелітопольська.

Запорізька підстанція є найбільшою – включає 75 бригад, які  обслуговуватимуть 896 тисяч громадян. Понад 308 тисяч жителів регіону отримуватимуть допомогу від 26 бригад Мелітопольської підстанції. Василівська підстанція  у складі  14 бригад обслуговуватиме 217 тисяч. На Бердянській підстанції працюватимуть 17 бригад, які надаватимуть допомогу 184 тисячам громадян. Пологівська (8 бригад) та Токмацька (11 бригад) підстанції обслуговуватимуть  122  та 128 тисяч населення відповідно.

Загалом на всіх підстанціях працюватиме понад 150 бригад. Однак для повного забезпечення штатного розпису необхідно їх кількість збільшити ще на 30.

Серед невирішених наразі проблемних питань – розширення автопарку швидкої допомоги, обладнання автомобілів  GPS-навігатором, мобільним зв’язком тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна