Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкція обласного перинатального центру йде за планом

9 січня 2013 - 16:36

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко разом із заступником голови ОДА Андрієм Гамовим провів нараду з питань ходу реконструкції обласного перинатального центру.

Загальна вартість проекту – 72 млн. грн., у т.ч. на закупівлю сучасного медичного обладнання передбачено 17 млн. грн.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва ОДА Віктор Жук, торік на придбання обладнання та будівельно-монтажні роботи було спрямовано 34 млн. грн. Нині на об’єкті продовжує  працювати підрядна та проектна організації, придбане медобладнання партіями надходить на склади обласної клінічної лікарні. У цьому контексті Віктор Ємельяненко поцікавився, чи оформлені договори відповідального за зберігання обладнання з обласною клінічною лікарнею.

- У цій роботі немає несуттєвих чи малозначимих питань. Це сучасне високовартісне обладнання, і ми маємо бути певні, що його поставки будуть вчасними, зберігання - якісним. Крім того, на особливому контролі необхідно тримати питання проведення пусконалагоджувальних робіт постачальником обладнання, - акцентував увагу присутніх посадовець.

У поточному році на завершення реконструкції обласного перинатального центру необхідно 38 млн. грн.. Учасники наради обговорили етапи освоєння коштів, а також порядок оформлення проектної документації на харчоблок, гінекологічний корпус та зовнішні мережі.

За графіком проектні роботи мають бути завершені в першому кварталі, тому на проектну організацію покладається велика відповідальність – завершити всі роботи не тільки оперативно, але й якісно.

- Важливо, щоб робота проектантів та генеральної підрядної організації була узгоджена та гармонізована. Управління капітального будівництва має підтримувати постійний діалог з керівниками організацій, які працюють на цьому стратегічному об’єкті. Для нас украй важливо дотримуватись визначеного напрямку або дорожньої карти, розуміти та  прогнозувати хід реконструкції, щоб на початковому етапі уникати та врегульовувати проблемні ситуації, - резюмував перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

 

Довідково: обласний перинатальний центр розрахований на 124 ліжка. Після його відкриття в ньому планується приймати близько трьох тисяч пологів на рік.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області