Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «В умовах негоди немає малих і незначних проблем»

10 січня 2013 - 13:09

Віктор Ємельяненко: «В умовах негоди немає малих і незначних проблем»

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка відбулося засідання обласного оперативного штабу щодо забезпечення безпечного руху на автошляхах області та питань, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності населення у складних погодних умовах.

Першочергово члени штабу заслухали інформацію про дорожню аварію, яка сталася 9 січня на перетині пр.Леніна – пр. Металургів за участю двох маршруток. У результаті дев’ять людей травмовано, в тому числі вагітна жінка. Наразі причини та ступінь винних у ДТП з’ясовується, лікування постраждалих  перебуває під контролем обласної влади. Та як зауважив Віктор Ємельяненко, абсолютно очевидно, що в  пасажироперевезеннях за участю маломістких маршруток треба наводити порядок. У зв’язку з цим він надав доручення департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, міському управлінню транспорту, Державтотрансінспекції надати ДАІ для узагальнення  пропозиції щодо підвищення рівня безпеки руху в області і особливо в м.Запоріжжя.

У ході засідання заслухано доповіді про стан забезпечення життєдіяльності в різних сферах. Починаючи з 6 січня, щодня здійснюється моніторинг ситуації на всіх територіях.  Завдяки оперативному доведенню інформації та взаємодії служб вдалося уникнути надзвичайних ситуацій.

Так, у режимі цілодобового чергування задіяно біля 150 співробітників ДАІ, працює група контролю за пасажироперевезеннями. У постійному користуванні служб Облавтодору є 100 – 105 одиниць техніки, достатній обсяг посипних матеріалів, що дозволяє своєчасно і своїми силами забезпечувати розчищення доріг. Важка інженерна техніка територіального управління МНС залучалася лише  для витягнення автомобілів та ліквідації заторів.

Стан доріг дозволяє добратися до найвіддаленіших куточків. Тож наразі не виникає проблем з доставкою пошти, пенсій, постачанням продуктів харчування в сільську місцевість.

Крім того, на всій території регіону розгорнуто пункти обігріву, надання безкоштовного харчування. Ефективною виявилася практика запровадження соціальних патрулів. Упродовж святкових днів у області працювали 46 соціальних патрулів, які  надали допомогу 39 людям, у тому числі в разі потреби доправляли до лікарняних закладів.

Разом з тим, перший заступник голови облдержадміністрації закликав присутніх не розслаблятися. Адже згідно з прогнозами в найближчі дні погодні умови ускланюватимуться, очікується дощ, налипання мокрого снігу, різкі перепади температури повітря.

- Підвищена готовність до забезпечення життєдіяльності населення залишається головним завданням. Ми не можемо допустити збоїв у роботі життєво важливих галузей і об’єктів. Треба розуміти, що в умовах негоди не може бути малих проблем чи незначних – всі важливі і потребують максимальної уваги для їх вирішення, - наголосив  Віктор Ємельяненко.

За підсумками засідання штабу керівникам міст, районів,  підрозділів доручено щоденно здійснювати моніторинг стану справ у підпорядкованій сфері чи на території та оперативно  вживати заходи  для ліквідації нештатних ситуацій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні