Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво регіону бере на контроль організацію харчування пацієнтів госпіталю для інвалідів війни

10 січня 2013 - 16:19

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко та заступник голови ОДА Андрій Гамов з робочою поїздкою відвідали обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни, який знаходиться на Великому Лузі. З умовами лікування ветеранів посадовців ознайомила головний лікар закладу Тетяна Ярмощук.

Представники обласної виконавчої влади оглянули палати, неврологічне відділення, блок інтенсивної терапії, рентген- кабінет.

Як пояснила  Т. Ярмощук, у заклад направляють на лікування хронічно хворих з центральних районних лікарень регіону. Тут вони проходять 18-денний курс лікування, отримують кваліфіковану медичну допомогу.

Серед проблемних питань керівник закладу порушила ситуацію, пов’язану з харчуванням ветеранів. Через відсутність власних приміщень постала  необхідність з 2008 року укладати угоди з ПАТ «Приазовкурорт клінічний санаторій «Великий Луг» щодо надання послуг їдальні пацієнтам. При цьому, вона відзначила, що вартість харчування безсистемно зростає, керівництво санаторію не бажає підтримувати будь-який діалог з представниками госпіталю, ставлення співробітників їдальні до ветеранів не є доброзичливим. Приміром, торік опалення приміщення їдальні почалося тільки 7 грудня. Враховуючи те, що ПАТ «Приазовкурорт клінічний санаторій «Великий Луг» є монополістом на цій території, вплинути на лінію поведінки керівництва закладу головний лікар не має ніякої можливості.

Одним із шляхів вирішення проблеми розглядалась можливість реконструкції їдальні, яка розташована неподалік від санаторію. Однак, оглянувши це приміщення, Віктор Ємельяненко зазначив, що це не є ефективним кроком – їдальня потребує капітального ремонту та значних капіталовкладень.

- Згідно з нормами законодавства зараз приміщення таких санаторіїв як  ПАТ «Приазовкурорт клінічний санаторій «Великий Луг» передаються до державної власності. Тож маємо напрацювати механізм, який дозволить провести цю роботу оперативно. У разі необхідності порушимо це питання на найвищому рівні. Після того, як приміщення санаторію будуть передані до державної власності, ми зможемо відшукати можливості виділення одного з приміщень для їдальні обласному госпіталю, - підбив риску перший заступник голови облдержадміністрації.

 

Довідково: КЗ «Запорізький обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни»  розрахований на 110 ліжок. У складі госпіталю є три відділення: терапевтичне (50 ліжок), кардіологічне (30), неврологічне (30).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні