Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Селекторна нарада

18 серпня 2005 - 11:00

            Якою бути школі в недалекому майбутньому, вирішували на  засіданні колегії Міністерства освіти і науки України  вперше у режимі селекторного відео- та радіозв’язку з представниками виконавчої влади всіх регіонів держави

 

 

         Мова перш за все йшла про виконання програми Уряду «Назустріч людям» щодо якісної освіти в Україні. З освітянами спілкувався не лише галузевий міністр Станіслав Ніколаєнко, а й Прем’єр – Міністр України Юлія Тимошенко та віце-прем’єр-міністр Микола Томенко.

 

         Наша школа переходить на якісно новий рівень освіти - дванадцятирічний. І як зазначив міністр освіти та науки, головним принципом, як для влади, так і для педагогів повинен стати принцип «Не нашкодити!» Матеріально - технічна база освіти, праця та саме життя вчителя потребують негайного втручання влади, яка і покликана зробити їх гідними.

 

         Підняти проблеми і обговорити їх разом намагалася і Юлія Тимошенко. Як сказала вона сама: «Для мене ця зустріч важливіша ніж для вас, бо  хочу зрозуміти   і допомогти вам».

 

         А допомога Уряду буде перш за все торкатися питання підвищення заробітної плати педагогам, комп’ютеризації шкіл. На останнє Уряд планує витратити наступного року до 12 мільярдів гривень, які, сподівається, надійдуть від приватизації держмайна та продажу земель не сільськогосподарського призначення. Ці два джерела наповнення держбюджету Прем’єр-міністр вважає найсуттєвішими на сьогодні. А ще вона попрохала місцеві органи влади особливу увагу приділити питанню опалення навчальних закладів. «Діти не повинні мерзнути!» - зробила висновок Ю. Тимошенко.

 

         З усіх актуальних питань Міністерство освіти та науки зробило своєрідні таблиці, де кожну  область з її показниками було добре видно. На більшості з них наш регіон виглядає не погано. Болючою проблемою для нас, на жаль, залишається проблема забезпечення гарячим харчуванням дітей початкових класів.

 

         Як доповіла на селекторній нараді заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська, в обласній виконавчій владі її знають і намагаються подолати. Губернатор дав доручення головам райдержадміністраціям вирішити проблему до першого вересня.  Для цього потрібно залучати позабюджетні кошти, бо в держбюджеті їх не передбачено.

 

         О. Зайковська  озвучила список тих, хто з цим завданням вже впорався. Перш за все вона подякувала Куйбишевську райдержадміністрацію та міську владу Енергодара.  Зволікають з цим в Чернігівському, Розівському, Бердянському районах.

 

         Детальніше про цю та інші проблеми освітянської галузі йтиме мова на засіданні колегії управління освіти і науки облдержадміністрації 25 серпня.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області