Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни за державні кошти придбано 12 квартир

18 січня 2013 - 14:30

Для інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни за державні кошти придбано 12 квартир

Станом на 18 січня в області придбано 12 квартир для інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни, на що витрачено 2 млн. грн. з Державного бюджету України.

Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев під час засідання робочої групи з придбання житла інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни, які тривалий термін перебувають у черзі на отримання житла.

- Спочатку області було виділено 1,2 млн. грн. на придбання п’яти квартир для інвалідів війни, але завдяки ефективному пошуку нам вдалося  придбати за ці кошти сім квартир. Зважаючи на позитивні результати роботи, область отримала додатково 800 тис. грн. За ці кошти придбано ще п’ять квартир для інвалідів І групи ВВв, які проживають у Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку, Бердянську та Гуляйполі, - повідомив Юрій Лукашев.

Ключі від кількох квартир вже передані інвалідам війни, зараз завершується оформлення паперів з передачі придбаного житла в комунальну власність територій, і після цього інваліди зможуть переїхати до своїх нових домівок.

 

Довідкова інформація:

14 червня 2012 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 503 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни»  укладено договір між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації на делегування повноважень щодо здійснення закупівлі квартир інвалідам війни. Відповідно до угоди Міністерство  є головним розпорядником коштів, а управління облдержадміністрації – розпорядником коштів нижчого рівня.

Відповідно до Постанови бюджетні кошти спрямовуються на придбання квартир на вторинному ринку в житлових будинках, введених в експлуатацію, або в об’єктах незавершеного житлового будівництва із строком введення в експлуатацію не пізніше I кварталу року, що настає за звітним.

Квартири надаються, виходячи з норми не більше  21 кв. метра загальної площі житла на одного члена сім’ї (інваліда війни та членів його сім’ї, що разом з ним перебувають у черзі на отримання житла) та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. У разі надання однокімнатної квартири одинокій особі її загальна площа не може перевищувати 50 кв. метрів. Перевищення встановленої норми загальної площі житла допускається у разі її оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів