Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області знизилась кількість надзвичайних ситуацій

22 січня 2013 - 16:30

В області знизилась кількість надзвичайних ситуацій

Під час збору керівного складу цивільного захисту регіону  з результатами діяльності профільних управлінь та підрозділів за 2012 рік учасників заходу ознайомив директор Департаменту з питань  цивільного захисту населення ОДА Володимир Шлея.

За даними посадовця торік на території регіону було зареєстровано вісім класифікованих  надзвичайних ситуацій (у 2011 році – 11), в результаті яких загинула 21 особа. Матеріальні збитки від цих НС склали майже 4,2 млн. грн.

Також в області відбулося зниження на 14,6% некласифікованих надзвичайних подій (ДТП, пожежі, утоплення)  – торік зареєстровано 4065, а в 2011 – 4759. Тільки на пожежах загинули 103 особи, ще 232 людини - при ДТП. Також 84 людини втратили життя на водних об’єктах області. В той же час від утоплення врятовано 333 особи.

Щодо виконання місцевих програм у сфері цивільного захисту В. Шлея виділив ряд територій, де ця робота організована успішно та вже зараз приносить конкретні результати. Так, у Приазовському районі створена комунальна водолазно-рятувальна служба, суттєво покращена матеріально-технічна база райвідділу ГТУ МНС у Запорізькій області. У Мелітополі за рахунок місцевих програм відремонтовані інженерні системи виведення диму та сигналізації в багатоповерхівках.

Загалом торік регіональний матеріальний резерв був закладений на суму понад 1 млн. грн. Крім того, резерв на суму 27,8 млн. грн. накопичили підприємства підвищеної небезпеки.

У поточному році на реалізацію програм у сфері цивільного захисту в районах та містах області передбачено 10,4 млн. грн.

У доповіді посадовець також приділив увагу заходам інженерного захисту населення від НС, технічному стану автоматизованої системи централізованого оповіщення населення в разі виникнення НС, проведенню інвентаризації захисних споруд тощо.

Серед пріоритетів роботи в поточному році директор Департаменту з питань  цивільного захисту населення ОДА назвав підвищення ефективності та оперативності прийняття управлінських рішень, спрямованих на попередження надзвичайних ситуацій. Також підвищена увага буде приділятись розробці та забезпеченню реального наповнення місцевих програм у сфері цивільного захисту, нарощенню матеріальних резервів та оснащенню рятівних служб.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області