Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки промислового виробництва: позитивні та негативні тенденції

23 січня 2013 - 14:26

Підсумки промислового виробництва: позитивні та негативні тенденції

Підбито підсумки роботи промислового сектору економіки області  за 2012 рік. За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, торік темп обсягів виробництва промислової продукції склав 96,8 % у порівнянні до минулого року.

Так,  падіння виробництва зафіксовано в машинобудуванні – на 3,5%. Аналогічна ситуація спостерігається й у металургійному виробництві – зниження на 3,7%. Причина - ускладнення ситуації на ряді підприємств металургійного комплексу області у зв’язку зі зростанням тарифів на енергоносії, зниження попиту на металургійну продукцію на світовому ринку.

Також на 0,5% скорочено виробництво в добувній галузі та на 5% у хімічній та нафтохімічній. Така ситуація пов’язана зі зниженням виробництва шлаків та промислових газів.

Протягом року відбувалося поступове падіння обсягів виробництва в легкій промисловості – до 18,8%. Проте в грудні виробництво продукції  по відношенню до листопада збільшено на 57%. Падіння обсягів виробництва в цій галузі фахівці Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури  ОДА пов’язують із зростанням закупівельних цін на сировину та енергоносії, перенасиченістю внутрішнього ринку дешевою продукцією імпортного виробництва.

Разом з тим, протягом року зростання обсягів виробництва на 6,7 % забезпечили підприємства, які виробляють кокс та продукти нафтопереробки. Крім того, торік успішно відпрацювали виробники плит, панелей, цистерн, бочок, барабанів, каністр та інших аналогічних виробів з чорних металів, виготовлених куванням чи штампуванням без подальшої обробки. Також зросли показники випуску чавуну, прутків, стержнів і профілів з міді, нарощено обсяг послуг з виливки з кольорових металів. Позитивна динаміка спостерігається й у сфері випуску насосів, компресорів, устаткування холодильного і морозильного промислового, електричної високовольтної апаратури, пристроїв керування електричних комплектних низьковольтних, ортопедичних пристосувань (включаючи ортопедичне взуття), кузовів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області