Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна клінічна лікарня повинна стати максимально доступною для пересічних жителів регіону - Олександр Пеклушенко

23 січня 2013 - 16:27

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко побував у КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня», де під час відвертої розмови з керівниками закладу та завідуючими відділень наголосив на недоліках та окреслив першочергові напрямки подальшого розвитку головної клініки регіону.

Вважаючи обласну лікарню ключовою ланкою великого ланцюга медичної та лікувальної сфери області, очільник регіону наголосив, що в основі філософії діяльності закладу має бути надання кваліфікованої допомоги звичайній людині.

- Запорізька обласна клінічна лікарня не повинна бути лікувальним закладом тільки для обраних – можновладців та заможних людей. Насамперед, обласна лікарня повинна стати максимально доступною для пересічних жителів області, особливо із віддалених сільських районів, де поки що існують певні проблеми з матеріально-технічним та кадровим забезпеченням, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Відзначивши високий рівень кваліфікації медичного персоналу обласної клініки, очільник регіону пообіцяв сприяти подальшому професійному зростанню шляхом участі запорізьких медиків у престижних міжнародних фахових форумах, семінарах та конференціях. Для цього в обласному бюджеті  будуть передбачені необхідні видатки.

Під час зустрічі, у якій також взяли участь директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко та академік НАМН України, професор Олександр Никоненко, очільник регіону представив Ігоря Шишку в якості виконуючого обов’язки головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні.

- У центрі вашої уваги має бути хвора людина. Попереджую і застерігаю вас від будь-яких проявів комерціалізації лікувального процесу та «вибивання коштів» із пацієнтів, - наголосив Олександр Пеклушенко наприкінці зустрічі.

   

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців