Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Дніпроспецсталь» знижує економічні ризики за рахунок успішного освоєння нового виробництва

24 січня 2013 - 14:11

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав ПАТ «Дніпроспецсталь», де ознайомився з роботою цеху по виробництву феромолібдену. «Дніпроспецсталь» сьогодні є єдиним виробником феромолібдену в Україні  та готується до його експорту в інші країни світу.

Як розповів в.о. голови правління ПАТ «Дніпроспецсталь» Віталій Корнієвський, ділянку з виробництва феромолібдену було введено в експлуатацію в 2012 році. Раніше в Україні ця продукція  не вироблялася, а завод вимушений був імпортувати для виробництва сталі. За рік «Дніпроспецсталь» відпрацювала технологію і сьогодні не лише повністю забезпечує себе феромолібденом, але й заключає договори на його поставку в Україні та на експорт.

- В умовах, коли наша основна продукція – метал – збувається гірше, ми маємо шукати нові шляхи  диверсифікації бізнесу. Загальний осяг виробництва феромолібдену в цьому цеху складе 3,6 тис. тонн. Обіг коштів у цьому невеличкому виробництві складе 500 млн. грн., - зазначив Віталій Корнієвський.

За словами керівника підприємства, нове виробництво оснащене сучасною сухою газоочисткою та є екологічно безпечним. Вартість газоочистки становить понад 800 тис. долл. – майже третину вартості усього проекту. Загальна вартість проекту по виробництву феромоблібдену на «Дніпроспецсталі» - біля 3 млн. долл..

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко високо оцінив роботу підприємства в напрямку освоєння нового виробництва.

- Я дуже ціную трудовий колектив підприємства «Дніпроспецталь», а саме, його ставлення до головних речей – створення нових робочих місць, підвищення технологічного потенціалу, збереження конкурентоспроможності і, найголовніше, - до роботи в напрямку екологічному, - наголосив очільник регіону.

Як зауважив Олександр Пеклушенко, саме такий підхід, який в освоєнні виробництва феромолібдену продемонструвала «Днепроспецсталь», гарантує збереження та підвищення економічного потенціалу Запорізької області. З іншого боку, регіональна влада робить усе від неї залежне для надання допомоги металургійним підприємствам, які переживають сьогодні не найкращі часи.

- Сьогодні на території Запорізької області немає жодної проблеми, яка б не торкалася нашої команди. В понеділок я цілий день пропрацював у Кабінеті Міністрів. Після 12- годинного робочого дня, після двох зустрічей з віце-прем’єр-міністром у мене є підстави сказати, що в лютому місяці ми з вами станемо свідками довгоочікуваного запуску Запорізького феросплавного заводу, - повідомив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади