Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тарифи на послуги ветеринарної медицини – в стадії обговорення

24 січня 2013 - 15:11

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов (стажування) провів зустріч із запорізькими підприємцями, під час якої обговорили проект змін до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 31.10.2012  № 666 «Про затвердження розмірів плати за послуги ветеринарної медицини, захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, які надаються органами та установами, що входять до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби».

Нагадаємо, цим наказом затверджені нові, більш високі, тарифи на послуги ветеринарної медицини, що викликало обурення з боку запорізьких підприємців. З цього приводу на початку січня Сергій Грачов вже проводив нараду з представниками бізнесу та виробниками сільськогосподарської продукції, під час якої були розроблені пропозиції та зміни до наказу. Нині ж підприємці, представники Асоціації фермерів та приватних землевласників, союзу сільгосптоваровиробників та Головного управління ветеринарної медицини зібрались, щоб обговорити зміни, які пропонують внести до наказу фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства України.

З ними присутніх ознайомила начальник ГУ ветеринарної медицини в Запорізькій області Валентина Стулова. Зокрема, посадовець повідомила, що в разі прийняття змін суттєво будуть знижені тарифи на проведення лабораторних досліджень щодо хвороб тварин та оцінки ветеринарно-санітарного стану продуктів тваринного походження. Також зменшиться розмір плати за клінічний огляд тварин, який проводиться лише при профілактичному карантині та лікуванні, виключено позицію щодо сплати послуг за відбір патологічного матеріалу тощо.

Як приклад посадовець повідомила, що до прийняття наказу № 666 для селян переміщення однієї голови великої рогатої худоби коштувало 43 грн., а 15 голів - 92 грн., а згідно з наказом ці суми мають збільшитись до 38 грн. та 248 грн. відповідно. Нововведення ж передбачають встановлення 18 грн. за перевезення як однієї, так і 15 голів ВРХ. Аналогічна ситуація спостерігається і по інших позиціях послуг, які надають фахівці ветеринарної та фітосанітарної служби.

- Для нас важливо створити комфортні умови для роботи бізнесу та сільгоспвиробників, йдеться, зокрема, і про тарифи на послуги ветеринарної медицини, які мають бути економічно обґрунтованими. Разом з тим, не можна однозначно критикувати наказ № 666. З одного боку він дійсно ввів нові, більш високі тарифи, з іншого – вирівняв умови, в яких працюють підприємці на територіях, - відзначив Сергій Грачов.

Також представник обласної виконавчої влади наголосив, що аналіз запропонованих нововведень необхідно завершити найближчим часом, після чого оцінка проекту змін  буде направлена до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області