Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботодавцям пропонують вигідні умови для створення нових робочих місць

25 січня 2013 - 10:22

Роботодавцям пропонують вигідні  умови для створення нових робочих місць

У ході селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, були розглянуті нововведення до Закону України «Про зайнятість населення».

З особливостями деяких змін  ознайомила директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. Зокрема, зміни до статей 26 та 27 ЗУ «Про зайнятість населення» передбачають механізм стимулювання  роботодавців до створення додаткових робочих місць. Посадовець відзначила, що відтепер роботодавцю, який працевлаштує на новостворене робоче місце безробітних громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, щомісяця компенсуватимуть витрати ( протягом одного року) в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на цю особу. Разом з тим, тут є декілька умов:  такого робітника мають направити служби зайнятості, мінімальний термін, на який він приймається на роботу – два роки, а також роботодавець не має права з власної ініціативи або за згодою сторін розірвати з ним трудову угоду.

Важливим аспектом є те, що нині конкретизовано поняття осіб, які є «недостатньо конкурентоспроможними» на ринку праці. Насамперед, це батьки (у неповній сім’ї), які виховують дитину-інваліда віком до 14 років або дитину інваліда І групи (незалежно від віку). Також до цієї категорії належать діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким виповнилося 15 років (за умови наявності згоди опікунів на їх працевлаштування); молоді спеціалісти та люди, котрі звільнилися  зі строкової військової служби; особи, звільнені після відбуття  покарання або примусового лікування; інваліди, які не досягли пенсійного віку; громадяни, яким до пенсії за віком залишилося менше 10 років.

Аналогічна компенсація передбачається і суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштують безробітних не менше ніж на два  роки на нові робочі місця в пріоритетних сферах економічної діяльності. Компенсація виплачуватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України, у разі працевлаштування інваліда - за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів.

За підсумками розгляду цих питань заступник голови ОДА Андрій Гамов доручив керівникам районів організувати семінари, на яких роз’яснити роботодавцям  нововведення до ЗУ «Про зайнятість населення».

 

Довідково: на обліку в обласному центрі зайнятості перебуває понад 30 тис. безробітних запоріжців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок