Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Споживачі електроенергії розрахувались за минулий рік на 99,4%

25 січня 2013 - 10:34

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів обласну селекторну нараду щодо обліку енергоспоживання бюджетними установами області.

- Наприкінці минулого року голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доручив всім територіям  підготувати до 15 січня паспорти бюджетних установ щодо загальної площі їх приміщень та обсягів споживання енергоносіїв, тепла та води. Це, насамперед, пов’язано з тим, що деякі бюджетні організації сплачують рахунки за старою системою, в тому числі за технічні приміщення, якими вони не користуються та які не опалюються. Території вже прозвітували за грудень, і, починаючи з січня, ми переходимо до аналітики. Отримані дані порівнюватимемо з даними за аналогічні періоди минулого року, а також – попереднього місяця. Це дасть нам можливість проаналізувати ситуацію, виявити існуючі тенденції та знайти шляхи  економії бюджетних коштів, - зазначив  Петро Гончарук.

Також під час наради порушувалося питання  розрахунків за спожиту електроенергію в 2012 році. Так, за підсумками минулого року по області рівень оплати споживачами  склав 99,4% від вартості товарного відпуску. Підприємствами та організаціями місцевого бюджету сплачено 97,9%, населенням – 98,8%, підприємствами та організаціями державного бюджету – 98,9%, промисловими підприємствами – 99,3%, сільгоспспоживачами – 99,9%, підприємствами ЖКГ – 101,5%.

За цей період нижче середньообласного показника розрахувались наступні території: м.Енергодар (92%), Кам’янсько-Дніпровський та Вільнянський райони (по 97%), м.Мелітополь (98%), Бердянський, Запорізький та Оріхівський райони (по 98%).

Найнижчий рівень оплати за спожиту електроенергію мають установи та організації, які фінансуються з місцевих бюджетів. Найбільші борги є у Василівському (78%), Мелітопольському та Пологівському (по 90%) районах. Серед підприємств ЖКГ найнижчий рівень оплати зафіксовано в м.Енергодар (60%), Веселівському та Гуляйпільському районах (по 78%). Що ж стосується розрахунків населення, найнижчі показники оплати мають такі території: Запорізький район (96%), Бердянський та Куйбишевський (по 98%).

Підбиваючи підсумки селекторної наради, Петро Гончарук нагадав, що бюджетні організації найближчим часом повинні заключити договори з ВАТ «Обленерго» на електропостачання на 2013 рік.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області