Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко визначив головні регіональні «об’єкти соціального оптимізму» на 2013 рік

28 січня 2013 - 13:23

Олександр Пеклушенко визначив головні регіональні «об’єкти соціального оптимізму» на 2013 рік

Сьогодні під час апаратної наради голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підбив підсумки роботи протягом минулого тижня. Нині головною метою поточної діяльності регіональної влади є відстоювання інтересів Запорізького краю щодо фінансування найважливіших обласних програм та проектів. Саме вирішенню цього завдання була присвячена робоча поїздка голови облдержадміністрації до Києва, під час якої відбулось ряд важливих зустрічей з урядовцями.

- Нам вдалося зробити досить багато і, насамперед, заручитися фінансовою підтримкою. Цифри вражаючі – 500 млн. грн. на будівництво запорізьких мостів та 800 млн. грн. - на соціально-економічний розвиток територій. На старті 2013 року це дає можливість продовжити роботу, яку розпочали торік. Зокрема, ми маємо завершити та зробити пусковим об’єктом Кушугумську поліклініку, продовжити реконструкцію Якимівської ЦРЛ та обласної клінічної лікарні. Також ми плануємо розпочати роботи з реконструкції хірургічного корпусу обласної дитячої лікарні. Крім того будемо наполегливо «вибивати» кошти для запорізької 5-ої міської лікарні екстреної медичної допомоги, адже для обласного центру це лікарня №1, - розповів Олександр Пеклушенко.

Серед пріоритетних об’єктів, які потребують додаткової державної фінансової підтримки, ПС «Юність» та обласна філармонія, реконструкцію яких було розпочато торік.

Головним завданням у роботі обласної влади у 2013 році у сфері охорони здоров’я очільник області назвав створення обласного центру екстреної медичної допомоги. Як повідомив Олександр Пеклушенко, у середу він має намір взяти участь в робочій зустрічі з Міністром охорони здоров’я України Раїсою Богатирьовою, яку присвячено саме питанню реформування системи надання швидкої допомоги населенню.

- Ми маємо розставити акценти у цьому вкрай важливому напрямку роботи, а головне - вирішити ряд фінансових питань щодо отриманням 12 млн. грн. на ліки та 50-ти автомобілів «швидкої допомоги» для Запорізької області, - зазначив голова облдержадміністрації.

Лобіювання інтересів області щодо отримання коштів на розвиток Запорізького краю має стати головним пріоритетом і у роботі народних депутатів України, які представляють регіон в українському парламенті, – вважає Олександр Пеклушенко. Перспективи створення об’єднання запорізьких депутатів очільник області детально обговорив з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком.

- Ми майже півтори години говорили про ситуацію у Запорізькій області. Зокрема, Голова ВРУ цікавився станом справ у промисловому секторі регіону. Також я детально розповів про перспективи створення в парламенті депутатської групи «За Запорізький край», з членами якої я планую зустрітися 12 лютого, - повідомив голова облдержадміністрації.

Як розповів Олександр Пеклушенко, Володимир Рибак виявив бажання відвідати з робочою поїздку Запорізьку область вже у березні поточного року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області