Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області до ліквідації наслідків погодних умов залучені всі служби та структури регіону

28 січня 2013 - 14:51

В області до ліквідації наслідків погодних умов залучені всі служби та структури регіону

Станом на сьогодні, 28 січня, рух автошляхами державного та місцевого значення у Запорізькій області повністю відновлений. Разом з тим, ситуацію у цілодобовому режимі продовжують контролювати підрозділи ГТУ МНС, ДАІ та ДП «Служба автомобільних доріг у Запорізький області».

На думку керівників служб, причетних до ліквідації наслідків негоди, саме злагодженість дій з обласною владою та взаємодопомога стали запорукою оперативно та ефективного вирішення багатьох проблемних питань, що виникали у зв’язку з погіршенням погодних умов.

За інформацією Служби автомобільних доріг в Запорізькій області, найбільше від негоди постраждали північні та центральні райони області, де сніговий покрив сягав 18 см, а місцями через сильний вітер утворювалися замети заввишки до метру.

За інформацією начальника ГТУ МНС України в Запорізькій області Олексія Лепського, у період з 25 по 27 січня рятувальники разом з іншими екстреними службами звільнили зі снігового полону 208 автомобілів, в яких перебувало 630 людей. До ліквідації наслідків стихії залучено 374 рятівники  та понад 80 одиниць техніки.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко, в період з 25 по 27 січня до медичних установ звернулися сім осіб, з них п’ять госпіталізовані. Крім того, понад 390 жителів області отримали травми різного характеру, з них 44 людини госпіталізовано. У ці дні зафіксовано збільшення кількості викликів бригад швидкої медичної допомоги (25 січня - 1297, 26 січня – 1408, 27 січня – 1461 виклик).

- Аби не наражати дітей на небезпеку, сьогодні в сільських районах заборонено виїжджати на маршрути 137 шкільним автобусам, - зазначив начальник управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий. Також посадовець зазначив, що ситуація і досі залишається достатньо складною в обласному центрі, де добре розчищені лише головні магістралі. У значно гіршому стані – зупинки громадського транспорту, тротуари та периферійні дроги Запоріжжя.

- Загалом усі служби спрацювали задовільно, найгірше, на жаль, – в обласному центрі. Починаючи з п’ятниці, 25 січня, я чув чимало нарікань щодо стану ліквідації наслідків негоди у Запоріжжі. Але необхідно чітко розуміти, що прибрати сніг скрізь і миттєво, ще й у лічені години, - неможливо. Разом з тим, переконаний, що запорізька міська влада якнайшвидше зробить належні висновки, адже зима ще не завершується, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону запевнив, що обласна влада має намір сприяти закупівлі снігоприбиральної та іншої спеціальної техніки для потреб Служби автомобільних доріг в Запорізькій області та ГТУ МНС, для чого буде передбачено кошти у відповідній обласній програмі.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області