Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поточного року соціальні стандарти підвищуються двічі: з 1 січня та з 1 грудня

29 січня 2013 - 13:25

Поточного року соціальні стандарти підвищуються двічі: з 1 січня та з 1 грудня

Згідно Закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік» з 1 січня прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить 1108 грн., а з 1 грудня він буде складати 1176 грн. Також з 1 січня збільшено прожитковий мінімум для основних соціальних та демографічних груп населення та розмір інших соціальних виплат.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан. За інформацією посадовця, з 1 січня для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 972 грн., для дітей віком від 6 до 18 років - 1210 грн., для працездатних осіб - 1147 грн., для осіб, які втратили працездатність - 894 грн.

- З 1 січня допомога у зв’язку з вагітністю та пологами становить 286,75 грн., а з 1 грудня - 304,5 грн. Допомога при народженні першої дитини становить 29,2 тис. грн., а з 1 грудня буде складати 30,9 тис. грн. Збільшуються й обсяги виплат при народженні другої та третьої дитини, а також виплати одиноким матерям, дітям, над якими встановлення опіку або піклування та іншим незахищеним категоріям дітей, - повідомив Ігор Мещан.

За словам посадовця, поточного року рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить для працездатних осіб – 21%, для дітей – 75%, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 100% відповідного прожиткового мінімуму.

Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям цього року не може перевищувати 75% від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї.

Крім того, Законом України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» визначено право на матеріальне забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України та соціальний захист інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів шляхом встановлення державної соціальної допомоги у відсотках від прожиткового мінімуму. Розмір державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам поточного року розраховуватиметься згідно до українського законодавства.

Додаткову, більш детальну інформацію про вказані види державної соціальної допомоги можна отримати  в органах соціального захисту населення за місцем реєстрації, а також в департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації за телефоном 764-21-05 (начальник управління соціальних гарантій, державної соціальної допомоги Кривошей Катерина Юріївна).

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів