Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Зменшення кількості перевірок підприємств – запорука зростання економіки та створення рівних конкурентних умов»

29 січня 2013 - 15:50

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у розширеному засіданні колегії Державної податкової служби України в Запорізькій області. Йшлося про підсумки роботи органів ДПС області за 2012 рік та заходи щодо забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів у 2013 році.

Про результати роботи за звітний період поінформував голова ДПС у Запорізькій області Олексій Тімарцев. За словами посадовця, у 2012 році працівниками ДПС у Запорізькій області здійснено перевірки 332 підприємств, що на 32% менше, ніж у 2011 році (488 підприємств), а у порівнянні з 2010 роком кількість запланованих перевірок підприємств зменшилась більше, ніж вдвічі.

- Згідно зі стратегією планування до плану-графіку включаються підприємства реального сектору економіки, які мають високі ризики несплати податків та зборів, ухиляються від сплати податків шляхом використання різноманітних схем, в тому числі, у вигляді формування податкового кредиту за рахунок операцій із «сумнівними» контрагентами. Минулорічну тенденцію щодо зменшення кількості перевірок буде збережено і цьогорік, - зазначив Олексій Тімарцев.

Зменшення кількості перевірок зафіксовано і у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. В області у 2011 році проведено 1410 перевірок підприємств і підприємців, які у своїй діяльності застосовують РРО, що втричі менше, ніж у 2010 році. У 2012 році перевірок проведено вдвічі менше, ніж за 2011 рік.

- Загальне зменшення кількості перевірок за рахунок зосередження уваги лише на тих підприємствах, що мають високі ризики несплати податків та зборів - це, безумовно, позитивна тенденція. Адже в таких умовах чесний бізнес відчуває себе набагато комфортніше. Це є одним з головних чинників розвитку інвестиційного клімату регіону, зростання економіки та створення рівних конкурентних умов, - зазначив Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів