Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде посилена робота з боржниками за послуги ЖКГ

30 січня 2013 - 11:46

В області буде посилена робота з боржниками за послуги ЖКГ

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Генадій Темник провів всеукраїнську селекторну нараду з питань проходження опалювального сезону та забезпечення розрахунків підприємств за спожитий природний газ. В Запорізькій селекторній студії ВАТ «Укртелеком» працював заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Насамперед урядовець повідомив, що за прогнозами синоптиків днями по території України пройде циклон, який зумовить сильні опади. Відтак керівники регіонів мають забезпечити адекватне реагування та якісно організувати роботу з ліквідації можливих наслідків несприятливих погодних умов. У цьому контексті Геннадій Темник відзначив роботу, яка була проведена минулих вихідних у Запорізькій області. Після снігопаду 25 та 26 січня, який супроводжувався сильними поривами вітру, протягом доби в регіоні було відновлено електропостачання, а також забезпечено вільний проїзд автошляхами державного та обласного значення.

Взимку особливої актуальності набуває питання розрахунків споживачів за природний газ. Зокрема, в рамках селекторної наради була розглянута ситуація на підприємствах комунальної теплоенергетики, які загалом накопичили борг понад 12,6 млрд. грн. Найбільшими боржниками є підприємства Дніпропетровської (1,5 млрд. грн..), Донецької областей (1,5 млрд. грн..) областей та м. Києва (1,3 млрд. грн..).

За даними заступника голови Запорізької ОДА Петра Гончарука, загальна заборгованість підприємств ТКЕ в області складає понад 406 млн. грн. При цьому посадовець висловив занепокоєння рівнем розрахунків населення за послуги житлово-комунального господарства, від своєчасності яких залежить і стан розрахунків підприємств теплоенергетики за газ. Нині загальний борг жителів області за послуги ЖКГ складає 709,7 млн. грн. Найгірше розраховуються в Оріхівському (92,7%), Бердянському (87%), Гуляйпільському (94%) та Токмацькому (94%) районах.

По завершенні всеукраїнської селекторної наради відбувся обласний селектор, на якому керівники районів отримали ряд завдань – посилити роботу з боржниками та зробити її більш ефективною, а також забезпечити економію енергетичних ресурсів. Йдеться про виконання завдань, зафіксованих у енергетичних паспортах, які розроблені та затверджені для кожної окремо взятої території області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів