Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізький перинатальний центр з точку зору технологій, обладнання та логістики не матиме аналогів в Україні»

1 лютого 2013 - 13:41

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну робочу нараду на будівництві «Запорізького обласного перинатального центру». Очільник області проконтролював хід та якість робіт з реконструкції та обговорив з проектантами та будівельниками перспективи на найближчий період.

Як поінформував керівник проекту Ярослав Шулик, наразі роботи ідуть згідно графіку, основні сили будівельників сконцентровані на облаштуванні магістральних мереж майбутнього перинатального центру.

- Це вентиляція, кондиціонування, електрика, освітлення, протипожежні мережі – тобто усі магістральні мережі сьогодні знаходяться в активній фазі робіт. У березні ж ми плануємо активно зайнятися внутрішніми оздоблювальними роботами, - розповів Ярослав Шулик.

За словами керівника проекту, запорізький перинатальний центр, за своїми технічними показниками буде кращим, ніж у сусідньому Дніпропетровську. Адже фахівці, які працювали над його проектуванням, врахували досвід наших сусідів. Те, що запорізький перинатальний центр буде одним з найкращих в Україні, підтвердив і головний лікар КУ «Міський пологовий будинок № 5» Олександр Кирилюк.

- Я побував у перинатальних центрах у Дніпропетровську, Сімферополі, Житомирі, Києві. З урахуванням побаченого вважаю що наш перинатальний центр буде одним з найкращих в Україні, враховуючи матеріали та обладнання, а головне, у нас вже є підготовлений колектив, який прагне якнайшвидше працювати у нових, набагато сучасніших умовах, - зазначив Олександр Кирилюк.

Голова облдержадміністрації, оглянувши акушерський та гінекологічний корпуси перинатального центру, залишився задоволеним темпами та якістю виконаних робіт.

- Ви лише вдумайтеся: ми отримали дозвіл на початок робіт в обсязі понад 71 млн. грн. лише в жовтні минулого року. І вже сьогодні ми маємо будівельну готовність робіт мінімум на 60%. Те що зробили будівельники, уся команда, за великим рахунком – це подвиг. Нам ніхто не вірив, що ми зможемо це зробити. Але ми довели, що запоріжці, об’єднавшись навколо спільної мети, можуть робити дива, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як зазначив очільник регіону, першу чергу будівництва запорізького перинатального центру буде завершено у 2013 році.

- Наразі головне завдання – це повернути державне фінансування – 24 млн. грн. Ми також маємо віднайти в області 13 млн. грн. власного ресурсу, аби якнайшвидше запусти серце перинатального центру – акушерський корпус. А далі будемо шукати ще 20 млн. грн. та закінчувати другу чергу. Запорізький перинатальний центр з точку зору технологій, обладнання та логістики не матиме аналогів в Україні, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області