Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька та Івано-Франківська області налагоджують культурні зв’язки

1 лютого 2013 - 14:21

Запорізька та Івано-Франківська області налагоджують культурні зв’язки

Наприкінці січня один з кращих колективів області – ансамбль народної пісні й танцю «Оксамит» презентував мистецтво Запорізького краю в Івано-Франківській області.

Про це повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева.

- В останні роки у нас зміцніли дуже теплі та дружні стосунки щодо обміну культурними здобутками з Івано-Франківською областю. Наші творчі колективи беруть участь у різноманітних культурно-масових заходах Івано-Франківщини, а їх колективи вже третій рік поспіль презентують культуру свого краю на Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці». Наприкінці січня наш колектив «Оксамит» відвідав Івано-Франківщину, де дав три концерти, - повідомила Ірина Конарева.

Перший та головний концерт відбувся в Івано-Франківському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Франка. Запорізький ансамбль «Оксамит» взяв участь у мистецькій академії «Єднаймося, люди - родина - це наша надія єдина». В репертуарі ансамблю у фіналі прозвучала пісня «Молитва за рідний край», рядки з якої і стали назвою святкового заходу.

Загалом колектив вступав в трьох містах: Івано-Франківську, Коломиї, Яремча. Програма виступу ансамблю включала українські народні пісні та пісні запорізьких сучасних авторів, а також українські танці.

- Ансамбль «Оксамит» показав високий художньо-виконавський рівень, вокальну та сценічну культуру, мав позитивний резонанс серед культурної громадськості та мешканців Івано-Франківської області. Колектив запрошений до участі у міжнародних фестивалях «Писанки» та «Родослав», які традиційно проводяться на Івано-Франківщині, - повідомила Ірина Конарева.

Артисти отримали подяки від керівників Івано-Франківської облдержадміністрації та управління культури, національностей та релігій ОДА, які висловили щирі побажання продовжувати творчу співпрацю під час проведення заходів IV Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області