Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найближчим часом на будівництво обласного перинатального центру буде виділено 24 млн. грн.

1 лютого 2013 - 17:28

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства», яка пройшла під головуванням першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової.

Як повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, минулого року було зафіксовано зниження рівня смертності серед немовлят та матерів. Так, за 11 місяців 2012 року рівень смертності серед дітей віком до одного року склав 8,6 на 10 тис. дітей, за аналогічний період 2011 року – 9,1. Значно зменшився й рівень смертності серед матерів: за 11 місяців минулого року він склав 12,49 на 10 тис. осіб, в 2011 році – 16,5.

- На сьогодні Національний проект «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» успішно реалізується, і вже є конкретні результати як на всеукраїнському, так і на регіональному рівнях. Поточного року право на одержання державного фінансування отримали сім регіонів України, однак кінцевий результат цілком та повністю залежить від роботи влади на місцях. Необхідно акцентувати увагу на прозорому проведенні тендерних процедур, кадровому питанні, а головне - щоб обласний перинатальний центр був доступними не лише для жителів обласного центру, а й усього регіону, - підкреслила Ірина Акімова.

Народний депутат України Ірина Горіна високо оцінила професійний підхід Запорізької облдержадміністрації до створення обласного пренатального центру та зазначила, що саме з цим регіоном в неї не виникає жодних проблем.

Звертаючись до посадовців, Олександр Пеклушенко порушив питання щодо можливості фінансування реконструкції гінекологічного корпусу за державні кошти, а також проінформував, що обласна влада також планує виділити кошти на зведення перинатального центру з місцевого бюджету.

- У жовтні минулого року ми розпочали будівництво перинатального центру і вже освоїли 34 млн. грн. Наразі ми чекаємо надходження державних коштів у розмірі 24,8 млн. грн., які нам вкрай необхідні для прискорення темпів будівництва. Ще 13 млн. грн. буде виділено з обласного бюджету. Таким чином ми вкладемося в проектні 72 млн. грн., як це й планувалося, - повідомив керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік