Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вперше у Вищій українській лізі КВК Запорізький край представлятимуть одразу дві команди

4 лютого 2013 - 12:09

Рух веселих та кмітливих за підтримки обласної та міської влади в Запорізькій області набуває нового якісного рівня. Вперше одразу дві запорізькі команди КВК потрапили до Вищої української ліги КВК де будуть презентувати  наш регіон у новому сезоні.

З 15 по 27 січня у м. Сочі відбувся Міжнародний фестиваль команд КВК «КІВІН-2013», в якому взяли участь 495 команд з 183 міст та 8 країн світу, зокрема, і 25 команд з України. Запорізький край було представлено трьома командами: «Заінька», «Машинка» та «Збірна Запоріжжя», які взяли участь у фестивалі завдяки підтримці збоку обласної та міської влади.

За підсумками фестивалю команди КВК «Заінька» та «Машинка» вибороли право взяти участь в іграх Вищої української ліги КВК, ведучим якої є Олександр Масляков. А команда «Збірна Запоріжжя» отримала можливість поборотися за звання найкращої команди в іграх центральних ліг Міжнародної спілки КВК.

Із запорізькими учасниками сочинського фестивалю - представниками команд «Заінька», «Машинка» та «Збірна Запоріжжя» зустрілися голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та Запорізький міський голова Олександр Сін. У зустрічі також взяли участь художній керівник відкритої Запорізької ліги КВК Ігор Литвиненко та режисер запорізької ліги Олег Зима.

Очільник регіону привітав веселих та кмітливих з перемогою та висловив надію щодо подальших вдалих виступів запорізьких команд у цьогорічному сезоні у вищій лізі КВК.

- Запорізький край – це край людей з природнім гумором. Адже запорізькі козаки дуже любили життя, а жити без гумору неможливо. У всіх нас-запоріжців почуття гумору на генетичному рівні. Водночас запоріжці природно дуже скромні, але, при цьому, усвідомлюють, що наш Запорізький край – найкращий. І за позицією «Найкращий» ми не повинні і не будемо поступатися нікому і ні в чому. Впевнений, що КВК – це те явище, яке може просувати наш край вперед, те позитивне, що має з ним асоціюватися, те, що може стати дуже привабливим для Запоріжжя. КВК має стати справжнім локомотивом оптимізму для нашого краю, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, підтримка та просування руху  КВК – це лише один з напрямків у роботі з молоддю. Головне завдання влади – створити умови для всебічного творчого розвитку дітей та юнацтва,  підвищення культурного рівня молоді. Активізація роботи Обласного центру молоді, організація дитячих творчих студій в запорізьких театрах, підтримка творчих фестивалів та конкурсів, ремонт Обласного художнього музею та ПС «Юність» - першочергові завдання, які ставить перед собою регіональна влада в цьому напрямку на найближчий час.

У свою чергу представники запорізьких команд КВК подякували голові облдержадміністрації Олександрові Пеклушенку за підтримку та висловили готовність виборювати звання найкращих на всеукраїнському рівні.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області