Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правоохоронні органи повинні бути відкритими та наближеними до громадян – Олександр Пеклушенко

4 лютого 2013 - 14:03

Правоохоронні органи повинні бути відкритими та наближеними до громадян – Олександр Пеклушенко

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час апаратної наради в ОДА закликав правоохоронні органи бути більш відкритими, а перших осіб цих відомств – особисто інформувати журналістів про результати розслідування резонансних справ.

23 жовтня минулого року в Хортицькому районі Запоріжжя було побито жінку на очах її чотирирічної дитини. Ця справа набула резонансу, адже про цей випадок повідомили більшість засобів масової інформації. Слідство ще триває, однак, аби внести ясність та поінформувати про його перебіг, Олександр Пеклушенко запросив на апаратну нараду начальника штабу ГУМВС України в Запорізькій області Олега Курочкіна, який доповів про стан розслідування.

- Увечері 23 жовтня 2012 року органи міліції було повідомлено, що бригада «швидкої допомоги» доставила до міської лікарні №5 36-річну запоріжанку із завданими тілесними ушкодженнями. 30 жовтня було порушено кримінальну справу за статтею «умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження» стосовно конкретної особи, з якої було взято підписку про невиїзд. Вже 8 листопада було висунуто обвинувачення, але у зв’язку з прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу, який набув чинності 20 листопада, з 24 листопада розпочалось проведення слідчих дій за процедурою, що регламентується новим КПК. Слідство триватиме до 19 лютого, - повідомив Олег Курочкін.

За словами посадовця, від постраждалої надійшло п’ять клопотань, частину з них вже виконано, інші – в роботі. У ході слідства призначено п’ять експертиз, чотири з них вже проведено. Через те, що ця справа набула серйозного резонансу, її було передано для розслідування до слідчого відділу Запорізького міського управління ГУМВС України.

- Я розумію, що через певні обмеження у зв’язку із таємницею слідства, яке ще триває, розпитувати про деталі справи неможливо. Але у мене є два побажання до правоохоронних органів. По-перше, ви маєте зустрітися з постраждалою та з’ясувати, чи на всі її скарги та клопотання була належна реакція. По-друге, правоохоронні органи мають бути більш відкритими, а такі резонансні справи повинні коментувати компетентні особи, які безпосередньо беруть участь у розслідуванні або контролюють його хід. Люди повинні відчувати, що від них нічого не приховують, а правоохоронні органи, які їх захищають, є максимально наближеними до населення, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області