Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оптимізація роботи санітарно-епідеміологічної служби регіону проходить згідно плану

4 лютого 2013 - 14:34

Оптимізація роботи санітарно-епідеміологічної служби регіону проходить згідно плану

Особливості реформування санітарно-епідеміологічної служби регіону були розглянуті на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

На виконання Указу Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» з 2 січня 2013 року перед працівниками закладів санепідемслужби були поставлені нові завдання у контексті коригування функцій та структури служби.

Як пояснив керівник Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Запорізькій області Анатолій Севальнєв, реформування галузі крім оптимізації штатної чисельності, має кардинально змінені підходи до сфери державного нагляду та контролю, а також надання дозвільних послуг. Віднедавна необхідні дозвільні документи служба видає виключно через дозвільний центр протягом 5 днів.

Щодо здійснення функцій держнагляду посадовець повідомив, що з 20 тис. суб’єктів, які були на контролі в санепідемслужбі нині залишається тільки 1350.

- Ми переглядаємо підходи до здійснення перевірок та намагається змінити адміністративно-командні методи роботи на моніторингові, рекомендаційно-роз’яснювальні та санітарно-освітні, - пояснив А. Севальнєв.

У зв’язку із цим змінена і структура мережі санепідемслужби регіону - з 29 структурних підрозділів ОблСЕС в області залишилися лише 14 територіальних підрозділів, а також Головне управління Держсанепідслужби в Запорізькій області та Обласний лабораторний центр Запорізької області. Штатну чисельність працівників галузі скорочено на 50%, з 2200 працівників залишилось 1093.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко висловив занепокоєнням суттєвим скороченням працівників мережі санепідемслужби.

- Ви стоїте на сторожі життя та здоров’я наших людей. Важливо в цей непростий період докласти максимум зусиль, щоб зберегти кращий досвід та не втратити контроль над санітарно-епідеміологічною ситуацією в регіоні, - наголосив очільник регіону.

У цьому контексті Олександр Пеклушенко наголосив на необхідності посилення уваги до відкриття нових підприємств громадського харчування, а також налагодженні якісної роботи «гарячих телефонних ліній» з питань дотримання санітарних норм.

При цьому керівник обласної виконавчої влади зазначив, що під керівництвом досвідченого управлінця, Заслуженого лікаря України Анатолія Севальнєва мережа закладів санітарно-епідеміологічної служби регіону має гідно пройти всі необхідні процедури щодо оптимізації роботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями