Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Створення сучасної та ефективної системи екстреної медичної допомоги в регіоні на особистому контролі Олександра Пеклушенка

5 лютого 2013 - 14:02

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав з робочою поїздкою комунальну установу «Запорізька станція екстреної (швидкої) медичної допомоги». Реформування, модернізація та осучаснення системи охорони здоров’я – один з головних пріоритетів запорізької обласної влади у 2013 році. Створення в Україні нової ефективної системи надання швидкої медичної допомоги – один з найважливіших етапів реформи, на виконанні якого акцентує особливу  увагу Президент України та Уряд.

Олександр Пеклушенко особисто контролює питання медичного реформування в регіоні та приділяє багато уваги питанням, пов’язаним з модернізацією системи охорони здоров’я. Тому з роботою «Запорізької станції екстреної медичної допомоги», на базі якої планується створення сучасної диспетчерської швидкої допомоги, він вирішив ознайомитися більш детально. Очільник області оглянув приміщення станції, поспілкувався з лікарями, диспетчерами та керівництвом установи, матеріально-технічний стан якої неприємно вразив Олександра Пеклушенка.

- Зайвий раз переконуюсь у силі запорізького характеру. Як люди в таких, м’яко кажучи, незадовільних умовах виконують надзвичайно важливу соціальну функцію? Тому хочу ще раз подякувати лікарям швидкої допомоги за їх важку працю та вибачитися від імені влади за той матеріально-технічний стан сфери, у якій вони працюють, - зазначив голова облдержадміністрації.

Як повідомив Олександр Пеклушенко, обласна влада буде розглядати можливі альтернативні варіанти облаштування центральної обласної диспетчерської, яка має стати серцем нової системи надання екстреної медичної допомоги.

- Ми будемо або шукати окреме помешкання для диспетчерської та робити її повноцінною, сучасною, ефективною, або ж будемо йти шляхом розбудови цієї існуючої станції, - зазначив очільник області.

Варіанти можливих приміщень, які можна використати під облаштування центральної диспетчерської, Олександр Пеклушенко оглянув вже сьогодні разом з керівниками департаменту охорони здоров’я, обласного управління комунального будівництва та «Запорізької станції екстреної медичної допомоги». Остаточне рішення буде схвалене найближчим часом. Однак, як підкреслив голова облдержадміністрації, гонитви за строками у питанні швидкої медичної допомоги не  буде.

- Коли ми говоримо про швидку медичну допомогу, йдеться, перш за все, про життя людей. Тому ми не будемо виконувати п’ятирічку за три роки. Наше завдання зробити так, щоб потім не переробляти, зробити так, щоб люди отримували нову якісну послугу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»