Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На позачергову сесію облради буде винесено питання щодо розподілу коштів екологічного фонду

5 лютого 2013 - 15:15

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо розподілу коштів обласного екологічного фонду на 2013 рік.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області Ігор Бройде, голова постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування облради Олег Сквирський.

- На сьогодні обсяг екологічного фонду з урахуванням перехідного залишку становить 49,6 млн. грн. Необхідно раціонально розподілити ці кошти керуючись, у першу чергу, питаннями екологічної безпеки об’єктів та їх рівнем будівельної готовності. Затверджений перелік та обсяги фінансування будуть винесені на розгляд депутатів на позачерговій сесії облради, яка запланована на 14 лютого, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами заступника директора Департаменту економічного розвитку і підприємництва облдержадміністрації Марини Драздович, за рахунок коштів, виділених з екофонду, буде завершено та введено в експлуатацію ряд важливих об’єктів. Зокрема, кошти мають спрямувати на розширення очисних споруд каналізації у м. Гуляйполе, реконструкцію каналізаційних очисних споруд для виправної колонії № 99 у с. Біленьке Запорізького району, будівництво каналізаційного колектору в м. Токмак, реконструкцію каналізаційної насосної станції в смт Куйбшеве, реконструкцію очисних споруд каналізації в с. Верхня Криниця Василівського району, реконструкцію станції біологічної очистки стічних вод Кам’янської виправної колонії №101, реконструкцію самопливного каналізаційного колектору каналізаційної насосної станції КП «Комунсервіс» у м. Гуляйполе, будівництво полігонів ТБО у с. Велика Білозерка та у м. Гуляйполе, реконструкцію мереж водовідведення у с. Матвіївка Вільнянського району, а також на завершення робіт з ліквідації підтоплення території в м. Вільнянськ.

Також з екофонду заплановано виділити кошти на проведення невідкладної реконструкції каналізаційних очисних споруд у м. Дніпрорудне Василівського району, продовження робіт з реконструкції очисних споруд у м. Оріхів, на початок реконструкції очисних споруд каналізації у с. Фруктове та смт Мирне Мелітопольського району, продовження будівництва полігону для захоронення ТБО в м. Кам’янка-Дніпровська, проведення першочергових заходів з ліквідації надзвичайної ситуації з підтоплення с. Костянтинівка Мелітопольського району, проведення реконструкції очисних споруд каналізації в м. Бердянськ, на здійснення проектно-вишукувальних робіт з будівництва каналізаційних очисних споруд на території обласного протитуберкульозного диспансеру.

За кошти екофонду на території області також буде здійснено роботи із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання та заборонених до застосування хімічних засобів захисту рослин і тари для них.

Також буде виділено кошти Приазовському національному природному парку на розробку проектно-кошторисної документації на об’єкті з будівництва з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом.

Остаточний перелік об’єктів буде погоджено з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком та винесено на розгляд депутатів облради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців