Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для державних реєстраторів дозвільних центрів проведуть навчальний семінар

5 лютого 2013 - 15:43

Для державних реєстраторів дозвільних центрів проведуть навчальний семінар

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи проектної ініціативи «Покращення дозвільних послуг на території Запорізької області», яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Нагадаємо, дана ініціатива реалізується за підтримки проекту PRISM та фінансується Канадською агенцією міжнародного розвитку CIDA. Мета проекту -  спрощення та стандартизація дозвільних процедур за рахунок формування єдиної регіональної дозвільної політики.

Члени робочої групи обговорили якість надання дозвільних послуг на території регіону, а також  розглянули робочий варіант навчального курсу «Державна політика у сфері  надання дозвільних послуг».

Як повідомив експерт проектної ініціативи Віталій Лисенко, навчальний семінар для державних адміністраторів міських та районних дозвільних центрів відбудеться в Запоріжжі 20 – 21 лютого. Крім того, з 25 лютого по 1 березня заплановане пілотне викладання курсу на місцях вже навченими тренерами. Слухачами таких семінарів стануть спеціалісти місцевих дозвільних органів.

- У період становлення ефективної дозвільної системи в регіоні такі семінари вкрай важливі. Вони допомагають зорієнтуватись державним адміністраторам та працівникам дозвільних органів в особливостях законодавства, налагоджують їх взаємодію, спрощують роботу шляхом стандартизації послуг, - зазначив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Разом з тим, посадовець висловив занепокоєння поточною ситуацією у сфері дозвільних послуг. Він повідомив, що останнім часом збільшилась кількість скарг від підприємців, які не можуть швидко отримати необхідні дозвільні документи. Найбільше звернень надходить від представників запорізького та бердянського бізнесу. У цьому контексті Петро Гончарук попередив представників дозвільних центрів про недопустимість будь-яких зволікань з оформленням дозвільних документів.

Також посадовець висловив сподівання, що по завершенні навчання професійний рівень держадміністраторів та фахівців дозвільних органів суттєво зросте, що зрештою має позначитись і на поліпшенні якості їхньої роботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»