Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший етап реконструкції обласної філармонії – на фінішній прямій

6 лютого 2013 - 15:06

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду на об’єкті реконструкції обласної філармонії. У нараді взяли участь головний архітектор проекту Віктор Лукашев, керівник генпідрядної організації ТОВ «Корнер-Сервіс» Валерій Прозапас, представники обласної та міської влади.

Ознайомившись з ходом робіт з реконструкції філармонії, очільник регіону обговорив з генпідрядником алгоритм подальших дій.

Як повідомив керівник генпідрядної організації Валерій Прозапас,  наразі закінчується перший етап робіт з реконструкції будівлі, майже повністю виконано зовнішні роботи, а саме: відновлення  фасаду, заміна мереж, ремонт покрівлі. Не зважаючи на складні погодні умови, роботи не зупинялися ні на день. Будівельники наголошують, що ремонтно-реставраційні роботи практично врятували філармонію від руйнації.

- Фасад почав руйнуватися, фактично гинула основа будівлі. Сьогодні вона практично повністю відновлена. Дуже проблемною була покрівля. А стан комунікацій взагалі був незадовільним, у будь-яку хвилину міг постраждати підвал філармонії, - розповів Валерій Прозапас.

Голова облдержадміністрації залишився задоволений темпами реконструкції філармонії та підкреслив, що сьогодні на цьому об’єкті працює одна з найкращих будівельних команд в Україні.

- Я пишаюся усією командою, яка працює над відновленням філармонії. Під час реконструкції з’ясувалося, якщо б ми не розпочали роботи торік, то через деякий час ми б втратили цю унікальну будівлю назавжди. Загальна вартість проекту з реконструкції становить 54 млн. грн. Торік було витрачено 10 млн. грн. У поточному році за допомогою народних депутатів України від нашого регіону також сподіваємось отримати належне фінансування, аби повністю завершити об’єкт у 2014 році, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Нагадаємо, роботи з реконструкції обласної філармонії розпочалися у липні 2012 року. Кошторисна вартість робіт згідно проекту складає 54,7 млн. грн.. По завершенні першого етапу реконструкції, будівельники розпочнуть внутрішні ремонтні роботи.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»